Nepopravljivi ste romantik? Evo zašto je to dobro za vas

Biti romantičan i biti romantičar nije isto. Proverite u koju grupu spadate

  • 0

Ako ste skloni bacanju iskrica iz očiju, nežnom osmehivanju i diskretnom dodirivanju, neki će vas okarakterisati kao osobu koja je sklona flertu, a moguće je da se samo radi o nepopravljivoj romantičnosti.

Na koju stranu naginjete glavu kada se ljubite? Evo šta to govori o vama

Zbog ovih romantičnih PROSIDBI, tekle su vam SUZE RADOSNICE (FOTO) (VIDEO)

Ako ste od onih koji veruju u ljubavne bajke, vrlo verovatno ste tokom života čuli razne stvari na svoj račun, a najvažnija je da se "spustite na zemlju".

Bilo bi dobro da "savetnicima" pokažete rezultate najnovijeg istaraživanja Univerziteta "Dalhousie" u Kanadi, koji su pokazali da nije loše biti nepopravljivi romantičar, piše Index.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Romantičnost može da dovede do većeg zadovoljstva u muško-ženskim odnosima.

Da bi  izmerili koliko romantična verovanja utiču na ljubavne odnose, istraživači su analizirali odgovore ispitanika putem online upitnika, a verovanja su uključivala "ljubav na prvi pogled", "srodne duše", "ljubav nikad ne bledi", "ljubav može da pređe sve prepreke" itd.


U istraživanju je učestvovalo 2700 ispitanika između 18 i 28 godina, a svi su u tom trenutku bili u vezama.Uprkos činjenici da se romantična verovanja vežu za nerealna očekivanja od odnosa, rezultati su pokazali da ona zapravo mogu da budu povezana s većim zadovoljstvom i predanošću.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Drugi deo istraživanja odnosio se na poređenje trenutne veze sa idealnom, a ljudi koji su svoje trenutne odnose opisali da su ispod njihovih očekivanja. U poređenju sa njihovim zamislima idealne veze bili su manje zadovoljni i manje predani svojim odnosima.

- Takva verovanja mogu vam pomoći da vidite svet oko sebe i svog partnera kroz "ružičaste naočare". Romantična uverenja vas mogu podstaći na to da se ponašate tako da zadržite iskru romantike u odnosima - zaključak je vođe istraživanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA