Redovan seks zaista produžava život! Saznajte na koje sve načine

Ako tražite najbolji lek za svaku bolest, onda je to seks, zato se konzumiranje ove terapije preporučuje u što većoj meri. Ovo su bolesti koje seks leči

  • 9

Naučnici stalno podsećaju da je redovan seks osnova za vaše zdravlje. Međutim, prema poslednjim saznanjima, intenzivni seksualni odnosi produžavaju život i čine ga kvalitetnijim.

ŠTA JE SEKS-PROSEK? Proverite da li se uklapate u većinu ili ste posebni

Koliko vama traje seks? Evo koliko prosečan muškarac može da izdrži!

Redovan seks definitivno pozitivno utiče na vaše zdravlje, piše Klix.

Orgazam može da vam produži život

U studija iz 1997. godine, ispitano je preko 900 muškaraca između 45 i 59 godina starosti, koji su imali orgazme najmanje dva puta sedmično.

Još neke studije pokazuju da žene koje imaju češće orgazme tokom seksualnog odnosa žive duže od onih koje ne doživljavaju orgazme, jer dobar seks doprinosi uspešnoj vezi, koja vas čini srećnima, pa to ima pozitivan uticaj na naše zdravlje.

Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

Redovan seks čini srce zdravijim

Posle seksa možete da osetite bujicu pozitivnih emocija i to je ono što se manifestuje na vašoj koži, ali redovan seks utiče i na dugoročno zdravlje srca. Studija iz 2009. godine je pokazala da muškarci koji su imali seks dva do tri puta sedmično imju manji rizik od razvijanja srčanih bolesti od muškaraca koji su se seksali tek nekoliko puta mesečno ili jednom mesečno.


Srčani udar je glavni uzročnik smrti i kod muškaraca i kod žena u svetu. Seks je dobra preventiva, jer se smatra umerenom vrstom vežbi, koja troši kalorije i pomaže vam da se osećate bolje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Redovan seks može da vam pomogne da lakše zaspite

Nedovoljna količina sna je uzrok više vrsta srčanih problema, ali i dijabetesa, depresije, pa čak i rane smrti. Redovan seks pomaže izlučivanje hormona serotonina, oksitocina i prolaktina, koji su direktno povezani sa spavanjem.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Redovan seks smanjuje stres

Stres može ostaviti značajne posledice na vaše zdravlje i dovesti do velikog broja zdravstvenih problema. Pored toga, stres smanjuje seksualnu želju i može da utičena na kvalitet seksualnog odnosa.

Redovan seks smanjuje stres budući da podstiče lučenje endorfina koji utiče na dobro raspoloženje, kao i hormona oksitocina, "hormona ljubavi" koji smanjuje bol i pojačava osećaj sreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    27. mart 2016 | 09:36

    Jesi procitala? Cim dodjes, necemo gubiti vreme :)) ima da zivimo dvesta godina :))

  • Lana Black

    27. mart 2016 | 17:58

    Kako onda zive ovi sto su u celibatu pola zivota ili citav zivot a docekaju duboku starost?!

  • Jeretik

    27. mart 2016 | 13:40

    Al ja posle seksa uvek zapalim cigaru , ode pola paklice ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA