Šta ZAISTA znači ono žensko “Ma, sve je u redu!”

Kad vam devojka ili žena kao odgovor na vaše pitanje odgovore sa: “ništa”, “sve je okej”, “dobro sam”... Vi vrlo dobro znate da ništa nije u redu. Ali, kako da dokučite šta?

  • 2

Muškarci i žene ponekad kao da ne govore istim jezikom. Posebno kad su emocije u pitanju. Pripadnici jačeg pola obično ili skroz ćute ili otvoreno kažu šta im je na umu, dok su njihove nežnije polovine sklone tome da se prave da im nije ništa, a da svakom bude jasno da nešto ozbiljno nije u redu.

Znate li šta je PRAVI RAZLOG što žene varaju svoje muževe?

8 stvari koje vaša devojka radi, a to vam nikad neće priznati. Ona pod 7 će vas ozbiljno zabrinuti

Zato je studija pod nazivom “Dekodiranje žene” pokušala da dokuči šta se to u ženskim glavama krije kad kažu “Nije mi ništa”, "Biću gotova za 5 minuta" ili “Sve je u redu”. Čitav projekat organizovao je portal Matchify, a svoje odgovore dalo je preko sedam hiljada korisnika društvenih mreža, od čega su 80 odsto bile žene.

Cilj istraživanja bio je da otkrije šta žene zaista misle i žele kada kažu da su dobro, iako nisu i kakve su perspektive muškaraca u tim situacijama. Kampanja se za samo nekoliko sati proširila Tvitterom, a žene su krenule da otvoreno iznose svoje gledište na ovaj problem.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Evo pojašnjenja za neke od tipočno ženskih rečenica:

Biću gotova za 5 minuta

Kao objašnjenje za ovu frazu 45 odsto ispitanica reklo je da bi želele da muškarci odrade neki kućni posao dok se one spremaju, 34 odsto njih smatra da bi partner trebalo da im da dovoljno vremena, a 21 odsto dama smatra da bi oni mogli to vreme da iskoriste da pogledaju svoje omiljene emisije na TV-u.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Dobro sam / Nije mi ništa

Četrdeset odsto žena otkriva da one ovom rečenicom zapravo žele da njihovi partneri sami shvate šta nije u redu. Isti procenat objasnilo je da to znači da nisu dobro, a njih 20 odsto reklo je da to znači da je u toj situaciji bolje da ih malo ostave na miru.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Pusti me na miru

E ovde je stvar potpuno suprotna. To je situacija kada one očekuju zagrljaj, podršku ili spremnost na razgovor.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Šta je zaključak?

Ovo istraživanje pokazuje da ovakvim rečenicama žene zapravo stavljaju partnerove potrebe ispred svojih, jer ih je u prvi mah sramota da pokažu koliko su ranjive. Međutim, ako muškarac ne ume da prepozna ove tajne signale, pa ne odreaguje kako treba, velika je šansa da će biti ostavljeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joosko

    18. mart 2016 | 05:30

    znaci radis sve suprotno ako pitas svoju dragu '' draga dali da skocim u bunar,, i ona kaze "ne,, to znaci da tako sam ja razumeo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA