Da li ste bolesno ZAVISNI OD SEKSA? Ispovesti onih koji jesu će vam pomoći da saznate

Iako vam se čini da je vaša želja za seksom potpuno prirodna, to ne mora da bude sasvim tačno. Možda ste na pragu da postanete zavisni. Bolje sprečiti, nego lečiti

  • 1

Seksualna zavisnost je bolest, ali nije neizlečiva. Ako na vreme prepoznate simptome i u skladu sa tim reagujete, nećete se naći u "začaranom krugu", iz koga je jako teško izaći.

Neverovatna ispovest seksualnog zavisnika (FOTO) (VIDEO) (2012)

Od 14. godine NAPALJENA sam non-stop! Ne mogu da prestanem da gledam porniće! (VIDEO)

Ima mnogo seksualnih zavisnika koji, naravno, i ne pričaju o tome. Ipak, kako su životi poznatih ličnosti izloženi očima javnosti, iz nekih primera možete sami da zaključite da pate od ove zavisnosti. Dobro analiziranje njihovih postupaka može da vam pomogne da ne pravite slične greške i tako problem izbegnete na vreme, ili bar da ga blagovremeno prepoznate.

Džeremi Mekonel, irski model, koji je u vezi sa Stefani Dejvis, engleskom glumicom, puni tabloide uglavnom zbog svoje turbulentne veze, jer njih dvoje raskidaju i konstantno se vraćaju jedno drugom. Zaključak je da svoje loše odnose pokušavaju da zataškaju intimnim odnosima. Čak i kad pokušaju da naprave pauzu u vezi, oni završe u krevetu. Ako ne jedno sa drugim, onda već pronađu nekoga, piše Jutarnji list.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Stručnjak za seks i veze, doktor Pem Spur, je navela za britanske medije, koji znakovi mogu da ukazuju na to da ste zavisnik od seksa.

Seks koristite kao oružje

Džeremi je izjavio je da je bio siguran da će Stefani, dok su na pauzi od veze, da završi sa nekim u krevetu. Zato je on odlučio da je preduhitri, pa je uradio to isto, jer je smatrao da će ona tada da bude ljubomorna.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Seks vam pomaže da ublaže loša osećanja

Neki ljudi kažu da se seksaju samo da bi zaboravili na loše životne okolnosti. To je jedini način koji im pomaže da se na kratko isključe iz svega.

Seks vam pomaže da se osećate živima

Kad se seksate, zaboravite na sve, a to može da bude znak zavisnosti od strasti. Čim se seksualni odnos završi, osećaćete se isto kao i pre.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Volite rizike u seksu

Rizici u seksu uključuju intimni odnos s nepoznatom osobom bez kondoma. Ne razmišljate šta radite.

O svom seksualnom ponašanju ne pričate ni sa kim

O tome šta radite ne pričate čak ni svojoj najboljoj prijateljici, jer na neki način zbog toga osećate sramotu.

Trošite novac koji nemate

Ovo podrazumeva da plaćate za seksualne usluge ili da često pristupate specijalizovanim stranicama, a novac već dugujete. Za malo užitka ste spremni date i poslednji dinar.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako ste se prepoznali u nekoj od ovih navedenih stvari, poslušajte ove savete:

- Popričajte s osobom kojoj verujete, razmislite o odlasku kod seksualnog terapeuta i ​​pokušajte da odoliti seksualnom iskušenju.

- Pokušajte da rešite probleme u životu bez pribegavanja seksu, a pritom izbegavajte alkohol i droge koji mogu da vas podstaknu na loše seksualne izbore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA