U vezi ste sto godina i upali ste u rutinu? Evo kako da rasplamsate strasti!

Zabava i uzbuđenje u dugoj vezi ne treba da nestanu. To što ste zajedno godinama i poznajete se zaista dobro ne znači da sve mora da bude rutina. Neizvesnost je gorivo za početno interesovanje i jaku želju

  • 3

Veliki problem dugih veza je upadanje u rutinu. Da vam se to ne bi desilo, bilo bi poželjno da uz pomoć konstruktivnih saveta pokušate da osvežite vaš odnos. Zato prionite na posao. 

Svaka duga veza je tempirana bomba. Evo šta morate da radite da ne bi pukla

VAŠ SEKSUALNI ŽIVOT JE UPAO U RUTINU? Oživite strast pomoću ovih 5 seksi saveta!

Zabava i uzbuđenje u dugoj vezi ne treba da nestanu. To što ste zajedno godinama i poznajete se zaista dobro ne znači da sve mora da bude rutina.

- Neizvesnost je gorivo za početno interesovanje i jaku želju. Paradoks je to što dugogodišnji parovi postaju predvidljivi, pa im veza postaje ustaljena i nedostaje akcije - kaže bračni i porodični terapeut Ester Perel.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Unesite pozitivne promene u vaš odnos s nekoliko njenih saveta, predlaže "The Guardian", a prenosi Jutarnji list.

Teško, ali moguće

Prihvatite činjenicu da ćete imati seks s istom osobom do kraja života. Biće teško, ponekad i dosadno, ali ne i nemoguće. Najveći problem je uopštena teza da morate da provedete što više vremena sa svojim partnerom da biste razvili nešto što se zove "intima", što logično vodi u seks, ali upravo je to ono što je potpuno pogrešno.


Odvojenost

Problem je u tome što sa svojim partnerom provodite previše vremena. Nemoguće je da vam neko koga konstantno gledate i s kim provodite previše vremena bude seksi. Nakon nekoliko meseci ili godina veze, dogodi se navika. Partnera uzimate zdravo za gotovo, a vremenom vam poprilično ide na živce. U jednom istraživanju, čest odgovor na pitanje: "Kada vas vaš partner najviše privlači?", bio je: "Kada nije prisutan!" To je zato što je anticipacija najveći afrodizijak, a rastojanje raspiruje erotsku maštu, vraćaju se fantazije. Nažalost, one se ponekad okrutno slome u trenutku kada ugledate svog partnera.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Bezbednost

Glavni kamen spoticanja u seksu u dugoj vezi su bezbednost i pouzdanost. Osećaj bezbednosti je lep, ali tada istovremeno žudite za vatrom, strašću, rizikom, nečim novim. Ako imate jedno, ne možete imati drugo. To je bolna istina.

Samostalnost

Ostanite verni sebi. Radite stvari isključivo za sebe i ponekad se družite bez partnera. Ispitanici u jednoj studiji su izjavili da su njihovi partneri najprivlačniji kada su u svom elementu, kada su duša neke zabave ili kada rade svoj posao jako dobro.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Delite iskustvo

Pokušajte da zajednički novac trošite na zajedničko iskustvo, umesto da ga "bacate" na poklone. Deljenje izleta ili putovanja pomoći će da izbegnete ustaljenost, dosadu i naviku. Skupi pokloni neće rešiti žestoku svađu, već će pre da dovede do mržnje i nereda.

Masturbacija

Masturbacija je u osnovi takođe seks sa istom osobom do kraja života, ali to nikome ne dosadi. Razlog je što nema straha da će se dogoditi nesklad između vas u erotičnom smislu i vas u stvarnom životu. Vaša erotična ličnost ne meša se sa raznim ulogama koje obavljate: roditeljske, poslovne... Vaš erotični ego ima samo jedan cilj, a to je orgazam. Između ta dva vaša ega postoji distanca, oni se ne preklapaju. Razmotrite odvojene spavaće sobe.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Želja, ne potreba

Naučite da razlikujete želju i potrebu. Prvo je seksi, drugo nije, jer je briga se o nekom na ravnopravnom nivou, a drugo je kada partneru morate da budete dadilja. To će dovesti do manjka seksualnih odnosa s vašim partnerom, a moguće do puno seksa s nekim drugim ko je nezavisniji.

Sloboda

Ne očekujte da partneru budete sve na svetu. Pre dva veka sa 50 godina biste već bili mrtvi, ali životni vek se produžio, brak traje duže i to treba izdržati. Dajte mu slobodu i ne terajte ga da radi za vas sve i svašta.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Treće doba

Neka vas ne brinu glasine da se ljubavna vatra gasi s godinama. Prošlogodišnje istraživanje je pokazalo da partneri koji su u braku čak 65 godina imaju više seksualnih odnosa tada nego što su imali do svoje zlatne svadbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    7. maj 2016 | 16:43

    Svaku vezu treba stalno nadogradjivati...treba je negovati...partnera stalno iznenadjivati pa makar to bile I sitnice...nikako ne dozvoliti da jedno drugom postanete navika...vec da budete potreba jedno drugom...

  • Pcelica

    8. maj 2016 | 07:37

    Jednostavno svakih 5-10god nadjes krisom drugog pcelca i posle se opet zaljubis u muza i cenis sto imas a ljubav cveta ko cvece dok te nesmori pa opet u lov.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA