DOBRE VIBRACIJE: Kratka istorija ženskih seksualnih pomagala

Od vremena Kleopatre pa sve do savremenog doba, dame su iznalazile razne bizarne načine da se samozadovolje, posebno u periodima kada su, zbog ratova ili nekih drugih razloga, ostajale bez preko potrebnog muškog društva

  • 0

Kleopatrine besne pčele (54. godina pre nove ere)

Kako legenda kaže, slavna egipatska kraljica do vrhunskog užitka dolazila je uz pomoć košnice krcate rojevima pčela.

Bez obzira na to da li je to istina ili ne, sigurni smo da bi Kleopatra veoma uživala u modelu vibratora "Litl gold" iz 2004. godine, koji je napravljen od hirurškog čelika sa oplatom od dvadesetčetvorokaratnog zlata.

"Pulsocon Hand Crank" doktora Makure (1890)

Ova skalamerija iz viktorijanskog doba u odnosu na pčelinje košnice ne izgleda ništa manje zastrašujuće. Nije sasvim objašnjeno kako se upotrebljava i koji nivo zadovoljstva je tako moguće postići. Možda je bolje da ostanemo u neznanju.

Moderna verzija je "Čarobni štapić" kompanije "Hitači" iz 1970. godine. Eksperti tvrde da je ovo najbolji vibrator svih vremena.


"Manipulator" (1891)

Ova parna elektronska zver podjednako je moćna koliko je i bučna. Nema sumnje u to da bi svaki muškarac bez greške znao šta njegova draga radi toliko dugo u kupatilu. Posebno ako bi ovu mišolovku uključila na jedanaestu brzinu!

Srećom, za dame današnjice postoji model u obliku svemirskog broda iz 2006. godine - "Form 6", koji umesto na ugalj radi uz pomoć litijum-polimerskih baterija.

"Oster Stim-U-Lax" (1937)

Proizveden neposredno pred Drugi svetski rat, ovaj vibrator, koji se prigodno kači na ruku, našao se u nevolji mnogim damama dok su u dugim noćima čekale svoje momke da se vrate s fronta.

Silikonski "Form3", proizveden 2010. godine, radi po sličnom principu, s tim što oko njega ima mnogo manje posla, a donosi mnogo više zadovoljstva.

"Gyro-Lator" (1945)

Ne, nije u pitanju ni Proka Pronalazač ni Lale Gator, ali ni oružje za istrebljivanje vanzemaljaca. Ova gvožđurija prekrivena drvetom prvo je damsko pomagalo koje podseća na savremeni vibrator.

Savremeni "Form 4" podseća na njega, s tim što je napravljen od medicinskog silikona i elastičnih polimera.

"Niagara No. 1" (1954)

Inspirisan horor trilerom "Nijagara" i prvom ulogom na velikom platnu najpoznatije plavuše na svetu, glumice Merilin Monro, ovo je prvi vibrator koji je bilo moguće koristiti bez ikakvog posebnog uputstva za upotrebu.

Model "Form 2" iz 2009. godine prvi je vibrator na svetu koji istovremeno koristi dva motora umesto jednog. Iako deluje kao malecni nedužni zeka, u pitanju je moćna mašina, koja svojim vibracijama može da napravi čuda!

(Gizmodo.com / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA