ŽENE NE MORAJU DA IMAJU MENSTRUACIJU: Izmišljena pilula koja eliminiše ciklus!

Mnoge pripadnice ženskog pola se pate sa bolnim menstruacijama, pa smo sigurni da će ih ova vest prilično oduševiti. A oduševiće i muškarce

  • 6

Najnovija istraživanja su pokazala da kontraceptivne pilule mogu da se piju bez pauze u neograničenom periodu i da bezbedno odlože menstuaciju i na veći broj godina. Mnoge žene sumnjaju u sigurnost korišćenja hormonskih tableta, pa su se srtučnjaci potrudili da detaljno obrazlože njihovo dejstvo.

Imate paklene grčeve pre i za vreme menstruacije? Pomoću ovog aparata možete bukvalno da ISKLJUČITE bol! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je šest saveta kako da skratite menstruaciju

Hormonska kontracepcija je dobila na velikoj popularnosti krajem prošlog veka, jer su istraživanja dokazala da njeno dejstvo nije pogodno samo za sprečavanje začeća, već i za regulisanje generalnog hormonskog statusa žene.

Osim ovoga, pilule za kontracepciju regulišu telesnu težinu, izazvanu hormonskim disbalansom, i regulišu problem policističnih jajnika, piše Daily Mail.

Ovi lekovi se koriste kao pomoćno sredstvo u lečenju endometrioze i karcinoma jajnika i dojke.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Mnoge žene imaju bolne menstruacije i različite hormonske poremećaje, ali kada im ginekolozi predlože kontraceptivnu terapiju one su skeptične i često odbijaju lečenje.


Istina je da su lekari i naučnici iz oblasti medicine uspeli da rašire svest o dobrobiti hormonske terapije za ukupno zdravlje žena, ali još uvek postoji skeptičnost.

Dosadašnji medicinski tretman je propisivao uzimanje tableta konstantno tokom tri nedelje sa obaveznom pauzom od sedam dana nakon toga, u okviru koje se dešava krvarenje. Dakle, žene su imale mogućnost da prilagode menstruaciju periodu koji im odgovara.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Najnovijim ispitivanjem je utvrđeno da je čak bezbedno da se ciklus odloži na neodređeno vreme, koje može da traje i godinama.

Dr Elizabet Majks, ginekolog i akušer, ali i predavač na univerzitetima u Vašingtonu i Sijetlu, objasnila je da ne postoji neželjeno dejstvo ukoliko se kontraceptivne pilule piju svakodnevno.

Prema njenim rečima ne postoji nikakva potreba da se terapija prekida, jer ne narušava zdravstvenu stabilnost i ne postoji ni minimalni rizik za gubitak plodnosti.

- Ono čega se žene najviše plaše je da se neće ostvariti kao majke. Hormonska kontracepcija utiče na plodnost utoliko što je odlaže za željeni termin i nema nuspojava - kaže dr Majks.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Dr Lejla Hana, ginekolog i akušer u jednoj londonskoj bolnici, se slaže sa dr Elizabet Majkls i podržava njenu upornost da dokaže ženama da sad mogu da žive bez menstruacije koliko god hoće, a da ne rizikuju neplodnost.

- Žene imaju predrasude prema hormonskim terapijama uopšte i zato im treba objasniti da se obnavljanje tankog zida materice svejedno dešava, ali da se ne raspada u istom vremenskom intervalu, već se kontinuirano hrani - obrazlaže dr Hana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marina

    27. maj 2016 | 19:48

    Glupost. Menstruacija je dobra za zdravje zena.

  • Alien resurrection ending paris

    27. maj 2016 | 14:33

    Fala bogu što sam muško .

  • Mile JNA

    28. maj 2016 | 07:27

    Kakva bre menstrucija,sta da kazemo mi sto smo sluzili redovni vojni rok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA