≫ 

Evo zašto je DOBRO da budete u braku s rospijom!

Niko ne voli žene koje koje non-stop nešto zvocaju i zanovetaju. Ali, one u sebi kriju jedan veliki kvalitet, koji finim i blagim ženicama nedostaje

  • 2

Malo koji muškarac će reći da mu prija da mu partnerka stalno nešto prigovara i zvoca. Ipak, ovakvo ponašanje žena ima i svojih dobrih strana.

Muškarci se bukvalno razbole posle svađe sa ženama!

Tajna srećnog braka je - dobra svađa! Evo i zašto

Kako pokazuje studija Univerziteta u Mičigenu, muškarci u naizgled manje srećnim brakovima ređe se razboljevaju.

Ispitujući vezu dijabetesa i zadovoljstva partnerskim odnosom, naučnici su došli do iznenađujućeg zaključka: što je muškarac nesrećniji u braku, ima manju verovatnoću da oboli od dijabetesa.

Čak i ako se razboli, bolje će kontrolisati bolest od svog vršnjaka s blagom suprugom.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Razlog je u ženama koje zvocanjem teraju životnog saputnika da redovno ide na preglede i pridržava se saveta lekara. Činjenica da nezadovoljstvo brakom smanjuje mogućnost obolevanja od dijabetesa preispituje tradicionalne pretpostavke da se zadovoljstvo odnosima uvek pozitivno reflektuje na zdravlje, prenose Novosti.


Ali, žene potvrđuju ovo tradicionalno uverenje. Pripadnice nežnijeg pola imaju manju verovatnoću da obole od dijabetesa ako su u srećnim brakovima. Naučnici ovo objašnjavaju činjenicom da su one senzibilnije, pa stabilna veza na njih utiče pozitivno.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U studiji je pet godina analizirano 1228 ljudi u braku, starih od 57 do 85 godina, a kraj procesa je 389 osoba dočekalo sa dijabetesom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA