≫ 

ONO KAD TI ZABIJE JEZIČINU DO GRLA: Evo šta sve smeta ženama u ljubljenju, a šta muškarcima

Šta je savršen poljubac? Ko ume da se ljubi, a ko ne ume? Svako ima svoje šta mu se sviđa, ali na ove stvari se svi žale

  • 13

Ljubljenje je posebno intimna stvar i mnogi stručnjaci se slažu sa tom tvrdnjom. To je ono što jača vezu i povezuje partnere na poseban, emotivan način. A dobro je i za naše zdravlje.

UPUTSTVO ZA PRAVO LJUBLJENJE: Evo kad idu usne, a kada jezik (VIDEO)

Dok razmjenjujemo poljupce, stimulišu se završeci nerava na usnama što dovodi do povećanog protoka krvi, ali i do povećanja seksualne želje, piše VečernjiList.

Stimulacija nervnih završetaka prenosi signale u mozak, a oni oslobađaju neurotransmitere koji daju onaj topao, prijatan osećaj koji povezujemo sa zaljubljivanjem. Oslobađa se i oksitocin, odnosno hormon ljubavi, a endorfin preplavi telo zbog čega se osećamo euforično i zaneseno.

U telu se oslobađaju serotonin i feniletilamin, koji su glavni krivci za onaj osećaj vrtoglavice i sreće tokom ljubljenja. Sada znate o čemu pričamo, zar ne? Neki ih nazivaju "leptirićima u stomaku".

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Dokazano je i da ljubljenje podiže samopouzdanje i smanjuje tenzije, stoga se ne ustručavajte da se upustite u romantične trenutke s partnerom.

Zbog lošeg ljubljenja veze često i pucaju. Čak 59 odsto muškaraca i 66 odsto žena prekinulo je vezu, jer se partneri nisu dobro ljubili.

Muškarci koji poljube svoje žene svako jutro pre odlaska na posao, žive i do pet godina duže i zarađuju i do 30 odsto više, pokazala su istraživanja.


Prvi poljubac u novoj vezi neophodan je rizik koji svaki novi par mora da iskusi. Činjenica je da će većina parova više pamtiti prvi poljubac nego prvi seks. Ko bi rekao da su poljupci tako upečatljivi i moćni?

Foto-ilustracija: Foter/ClickFlashPhotos Foto-ilustracija: Foter/ClickFlashPhotos

I dok ženama poljupci pretežno predstavljaju pokazatelj jesu li odabrale dobrog partnera za sebe, muškarcima je, očekivano, ljubljenje uvertira za seks.

Stručnjaci su ispitali muškarce kako bi saznali šta im najviše smeta kod žena za vreme ljubljenja. Otkrili su da zameraju ženama nedovoljno otvaranje usta, nedostatak inicijative i "sramežljivo ljubljenje". Budite agresivnije i prestanite da se povlačite, jedna je od poruka koje šalju ženama.

Kada je reč o ženama, one se najviše žale na to da im muškarci prilikom ljubljenja "guraju jezik do grla", ne daju im da dišu i ne prate njihov tempo. Muškarcima zameraju i nedostatak higijene usne duplje, a većina ispitanih žena radije ljubi muškarca sa sveže obrijanom bradom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA