KOGA ĆETE POLJUBITI DANAS? Morate nekog, jer je Svetski dan poljupca! (FOTO) (VIDEO)

Ne postoji intimniji kontakt između dvoje ljudi, od francuskog poljupca. Mnogi kažu da im je on bitniji čak i od seksa. Zato, nije ni čudo što postoji Praznik poljupca, kojeg čitava planeta slavi baš danas

  • 0

Širom sveta danas će biti obeležen Međunarodni dan ljubljenja. Inicijativa za ovaj dan potekla je iz Velike Britanije, kada je pre nekoliko godina organizovano nacionalno takmičenje u ovoj disciplini.

Na koju stranu naginjete glavu kada se ljubite? Evo šta to govori o vama

ZLATNA PRAVILA: Evo kako da poljubite devojku PRVI PUT u usta! (VIDEO)

U čast ovog dana mnogobrojni specijalizovani sajtovi prenose napise o svim blagodetima bliskog dodira ljudskih bića usnama. Naravno, podseća se na rekord u dužini ljubljenja čiji su vlasnici dvoje Tajlanđana – Akekači Tiranarta (42) i njegova supruga Laksane (31).

Oni su pre februara 2013. godine, na Dan zaljubljenih, popravili svoj prethodni rekord. Njih dvoje su se ljubili čak 58 sati, 35 minuta i 38 sekundi. Pre toga, 2011. godine ušli su prvi put u Ginisovu knjigu rekorda kao vlasnici najdužeg poljupca koji je tada trajao 46 sati i 24 minuta.

U skladu sa vremenom u kome žive, pored rekorda njih dvoje mogu da budu zadovoljni i time što su ovekovečeni sa skoro 100.000 rezultata pretrage kada se na Google pretraživaču ukucaju njihova imena.

Kod nas, rekord drže Irena i Đorđe koji su se ljubili jedan sat, dvadeset minuta i 34 sekunde.

Ali, mi mislimo da nije važno koliko taj poljubac traje, već da je preči njegov kvalitet. Odnosno, najlepši je onaj poljubac koji nikad ne zaboravimo.


Poljubac je najlepši susret na svetu - primetio je svojevremeno naš pesnik Mika Antić i bio je potpuno u pravu.

Zašto ZATVARAMO OČI dok se LJUBIMO?

LJUBITE SE, LJUDI: Francuski poljubac leči, a evo i koje bolesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA