PRAVI VATROMET: Pogledajte šta se dešava u mozgu žene tokom orgazma (VIDEO)

Tokom orgazma, naš mozak preplavljuje žuta boja, što drugim rečima znači da većina moždanih aktivnosti učestvuje u ženskom orgazmu

  • 1

Poznata vam je ona mala eksplozija u mozgu, koja se događa kada doživite orgazam? A upravo je eksplozija ono što se zaista tada događa, što možete videti u današnjem videu.

TAKO TI JE TVRD: Evo šta žena STVARNO misli kad vam usred seksa kaže ovo

Na njemu zapravo možete videti funkcionalnu magnetnu rezonancu (FMRI) žene tokom orgazma, koja zapravo predstavlja puno različitih boja svuda. Te boje nisu boje u doslovnom smislu reči, već boje predstavljaju neuronske plamene.

Da li žena mora da svrši da bi zatrudnela?

Tamno-crvena boja označava nisku aktivnost tog dela mozga, dok žuto-bela označava najjaču aktivnost. Tokom orgazma, naš mozak preplavljuje žuta boja, što drugim rečima znači da većina moždanih aktivnosti učestvuje u ženskom orgazmu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Nakon što se orgazam završi, prestaje i aktivnost u tim područjima.

Tokom orgazma, prvo se aktivira osećajni korteks, povezan s genitalijama, a zatim se on širi kroz limbički sastav, koji je vezan za emocije i pamćenje.

Kada se približava vrhunac, pojačava se i aktivnost hipotalamusa, koji otpušta hormon oksitocin, koji je poznat kao hormon maženja.


Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S/Analitičar

    14. jul 2016 | 23:34

    Chudo prirode,nit se secaju sta je bilo i kako sumahnitale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA