ZBOGOM ANOREKSIJO: Vog “proterao” premršave manekenke

Na međunarodnom skupu u Vašingtonu devetnaest urednika modnog magazina "Vog" (Vogue) dogovorili su se da će ubuduće raditi samo sa manekenkama za koje se sa sigurnošću može reći da su zdrave

  • 0

Modna industrija poslednjih godina trpi oštre kritike zbog manekenki koje promovišu nerealan izgled i pomažu razvoju poremećaja u ishrani među ženama. Upravo zbog toga, urednici kultnog modnog časopisa Vogue ubuduće će tražiti da im se dostavi godina rođenja manekenki i neće raditi sa devojkama mlađim od 16 godina, niti angažovati one koje izgledaju kao da imaju nekakav poremećaj u ishrani, poput anoreksije.

- Moramo da razgovaramo i sa kreatorima, manekenkama, kako bi svi zajedno preneli ispravnu poruku u škole. Stvari je moguće promeniti, iako se to se neće dogoditi preko noći – rekla je glavna i odgovorna urednica britanskog izdanja Aleksandra Šulman.

Procenjuje se da jedan odsto žena uzrasta od 15 do 30 godina ima anoreksiju, a poremećaji u ishrani deset puta su češći među ženama nego među muškarcima.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA