KAKO PREBOLETI RAZVOD: Baci burmu u WC šolju i povuci vodu (VIDEO)

Japanci veruju da dobri duhovi žive svuda, pa čak i u toaletu. Zato, simbolično povlačenje vode bacanje papirića na kojima su ispisani svi razlozi koji su doveli do razvoda za njihove žene predstavlja savršen način da se zauvek otarase loše karme

  • 0

Nakon bolnog razvoda braka, Japanke koje bi želele da ponovo pronađu sreću u životu, sve uspomene na svoju neuspelu ljubav bacaju u svetu WC šolju ili bolje reći čučavac. Na papir zapisuju karakteristike svog propalog braka, a potom, u japanskom hramu razvoda, kako nazivaju Mantokuji hram u Ojimamačiju, bacaju i papir i burmu u sveti toalet, nadajući se da će njihove molitve uslišiti dobri duh Kavaja No Kami koji tamo živi.

Inače, Japanci veruju da dobri duhovi postoje u svemu, pa čak i WC šolji i ovaj simbolični ritual vide kao način razrešavanja loše ljubavne karme.

Postoje dve vrste WC šolja: crna i bela. Oni koji žele da se reše prošlosti i loše karme - enkiri, svoj papirić bacaju u belu toaletnu školjku. Oni drugi, koji žele da se još dublje povežu s nekim - enmusubi, svoj papirić sa željama baciće u crni čučavac.

Pre 100 godina ovaj hram predstavljao je utočište za žene koje su pobegle od svojih muževa, ali nisu mogle da zatraže razvod. Prema tradiciji, samo je muškarac mogao pokrenuti brakorazvodnu parnicu, pa je tako Japankama jedino preostajalo da se za pomoć obrate duhovima koji žive u ovoj svojevrsnoj sigurnoj kući.

(24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA