≫ 

OVO ZNAJU SAMO PRAVE MUŠKARČINE: Evo zašto je KLITORIS ključan za ženski orgazam!

Dok ga žene, uz grižu savesti, zovu “magično dugmence”, većina muškaraca ni ne zna gde je. A ovo je prava istina o klitorisu i tome što je on toliko važan za žensko zadovoljstvo u seksu

  • 11

Zahvaljujući začetniku psihoanalize, Sigmundu Frojdu, mnoge žene i dan danas osećaju grižu savesti kada se samozadovoljavaju prstićima ili tokom seksa imaju potrebu da im partner stimuliše klitoris.

Da, SVE žene glume orgazme, samo je pitanje KOLIKO ČESTO

Čemu uopšte služi taj klitoris?

Ovaj psiholog tvrdio je da klitoralni orgazam nije baš normalna stvar, odnosno da su žene koje žude za njim seksualno i psihološki nezrele, pa čak i mentalno obolele.

Isto tako, većina heteroseksualnih muškaraca vekovima nije shvatala zašto bi ženi trebalo išta drugo da doživi orgazam od onoga što je njima potrebno - a to je penetracija.

A zatim su bili i dodatno ohrabreni Frojdom  teorijom kojom je tvrdio da je ženama, kako odrastaju i psihički i fizički se razvijaju, sve lakše doživeti orgazam isključivo vaginalnom stimulacijom.

Foto: Wikipedia / Triggerhippie4 Foto: Wikipedia / Triggerhippie4

Srećom po propadnice nežnijeg pola, ova nepravda je sada ispravljena. Najnovija studija, objavljena u listu “Journal of Sexual Medicine” detaljno se pozabavila vrstama ženskog orgazma, sa posebnim osvrtom na klitoris.


Kako se pokazalo, žene koje praktikuju klitoralnu stimulaciju i tako doživljavaju orgazme u nekim slučajevima imaju i veću seksualnu želju od onih koje orgazme doživljavaju samo vaginalnim seksom.

- Mnoga dosad objavljena istraživanja iznela su prilično šokantne optužbe. U njima se tvrdi da su žene koje doživljavaju orgazme stimulacijom klitorisa psihički nestabilne (na različite načine). A to je šokantno upravo zato što znamo da većina žena baš uz pomoć stimulacije klitorisa i doživljava orgazme. Ove studije doslovno vređaju sve te žene – autorka studije Nikol Proz, prenosi Net.hr.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U njenoj studiji učestvovalo 88 žena između 18 i 53 godine, a za početak su dobile zadatak da ispune upitnike o svom mentalnom i seksualnom zdravlju, a potom su prošle prilično detaljne intervjue. Nakon toga, gledale su nekoliko filmova, od kojih su neki bili klasični, a neki seksualne tematike. Dok su gledale filmove, istovremeno su morale da beleže nivo uzbuđenja.

Kasnije je svaka od učesnica imala zadatak da kaže na koji je način doživela svoj poslednji, a kako uobičajeno dostiže orgazam. I da, najviše ih se izjasnilo da se radilo o kombinaciji vaginalne stimulacije i stimulacije klitorisa.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Jednostavno, žene ne doživljavaju orgazme isto kako ih doživljavaju muškarci. Zapravo, postoji čitav niz načina na koji žene dolaze do seksualnog vrhunca.

Evo gde se nalazi ta famozna G-tačka

Prema jednom drugom istraživanju 95 posto muškaraca i tek 57 posto žena redovno tokom seksa doživljava orgazam. Što je još zanimljivije, čak je 38 posto ispitanica reklo kako nisu doživele orgazam upravo zato što je bilo “premalo stimulacije klitorisa”.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Takođe se pokazalo kako su žene koje ne doživljavaju orgazme tokom vaginalnog seksa često sramežljive i neprijatno im je da u seks uključe i stimulaciju klitorisa, pa jednostavno nisu dovoljno otvorene i iskrene po tom pitanju.

- Nadam se da će ova studija ženama dati potrebno samopouzdanje i pokazati im da ne moraju toliko da se brinu o izvoru svojih orgazama, već nego jednostavno da uživaju – zaključuje doktorka Proz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana♡

    15. oktobar 2016 | 22:21

    Najbolja je kombinacija stimulacije i klasičnog, istovremeno. Mada, meni je happyend jedino zagarantovan oralnim kontaktom do kraja.

  • damir

    16. oktobar 2016 | 17:02

    Najbolje je dva u jednu

  • Nocni jahac

    15. oktobar 2016 | 23:21

    Dali bio dobar u krevetu ili ne uvek ce da nadju neku manu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA