Evo zašto se parališete kada se seksualno uzbudite

Kada je čovek napaljen, u njegovom organizmu događa se totalna promena. Ali ono što se dešava sa njegovim mozgom i nervnim sistemom moglo bi da vas uplaši

  • 0

Kada se uzbudite, ubrzava se broj otkucaja vašeg srca, krv počinje da tutnji vašim telom, počinjete da dišete pliće i brže, a trepavice počnu da se dotiču češće nego inače. Zapravo, jedna studija izvojila je pet najčudnijih promena, a jedna od njih nije baš naivna.

SKRIVENE EROGENE ZONE: Ako ovde dodirnete devojku napaliće se za 2 minuta

VODIČ ZA DODIRIVANJE ŽENSKIH GRUDI: Evo kad ide šaka, a kad idu usne i jezik

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Mogli biste da se osećate paralizovano

Ne brinite jer ono što zapravo doživljavate jeste preosetljivost. Trnci su zapravo povezani sa nervnim završecima, koji se stimulišu tokom seksualnog uzbuđenja. Ali jedini put kada bi trebalo da se brinete oko toga jeste ako trnci počnu da se pretvaraju u bol.

Kijanje

Da, i to se može dogoditi, ali u većini slučajeva samo nakon orgazma.

Više trepćete

I emocionalno i fizičko uzbuđenje može dovesti do toga da trepćete brže nego inače. To je zato što su naše oči vrlo osetljive i mogu da odgovore na milion i po simultanih poruka. Kako otkriva seksološkinja Trejsi Kok, trepćemo više kada smo napaljeni jer, kada smo preplavljeni emocijama, naše oči pokušavaju da tako da nas sačuvaju od plakanja.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Malo ste hrabriji

To je otkrilo jedno neobično istraživanje sprovedeno na ženama, koje je pokazalo kako su se one manje bojale zastrašujućih slika nakon gledanja inserata iz porno-filmova. Zanimljivo...

Manje ste gadljivi

Žene dokazano mogu više tolerisati gadljive stvari, poput npr. velike nužde ili povraćanja, kada su napaljene. Pogađate, to je otkrilo isto istraživanje.

Pogledajte kako da nađete idealnog partnera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA