Žene mogu da dožive orgazam na šest različitih načina (FOTO)

Klitoralni orgazam najlakše se postiže u misionarskoj pozi, vaginalni tako što se ispod guze podmetnu jastuci, a kombinovani sa podignutim nogama oslonjenim na partnerov vrat

  • 7

Žene mogu doživeti klitoralni, orgazam G tačke, kombinovane orgazme, aktivni, višestruki i produženi orgazam, a za većinu je najlakše postići upravo klitoralni, tvrdi Trejsi Koks, autorka svetskog bestselera "Superseks", u kojem piše o pitanjima seksa, ljubavi i veza.

1. Klitoralni orgazam

Orgazam koji žene najčešće doživljavaju, a o njemu se i najviše zna. Većina žena najlakše postiže ovaj orgazam u pozi u kojoj je ona gore i pritiska svoju pubičnu kost uz njegovu karlicu. Dame koje najviše vole ovu vrstu orgazma trebalo bi da postiču svoje partnere da nauče koliki pritisak i ritam im odgovaraju, kako bi klitoralne orgazme mogle lakše doživeti  i u drugim pozama, savetuje Koksova.

2. Orgazam G tačke

Stručnjaci se slažu da žene koje doživljavaju vaginalne orgazme osećaju duboku stimulaciju prednjeg vaginalnog zida na kojem se nalazi tzv. G tačka sastavljena od nervnih završetaka koji reaguju na nadražaj. Kako bi povećali svoje šanse da doživite vaginalni orgazam, stavite dva jastuka ispod zadnjice u misionarskoj pozi. Možda se misionarska poza čini pomalo dosadnom, ali je najjefekasnija za dostizanje vaginalnog vrhunca.

3. Kombinovani orgazam

Ova vrsta podrazumeva dva orgazma u jednom, kombinaciju klitoralnog  i  vaginalnog koji se obično postiže istovremenom stimulacijom obe tačke, gde se klitoris stimuliše pokretima ruke. Započnite odnos u misionarskoj pozi, a onda podignite noge na partnerova ramena. To će mu omogućiti najbolji pristup vašoj G tački, ali i ostaviti mu slobodne ruke za stimulaciju klitorisa, savetuje Koks.


4. Aktivni orgazam

Reč je o samom završetku bilo koje vrste orgazma. U trenutku pre dostizanja orgazma žena se pritiska uz partnera svojom karlicom, čime aktivira mišiće. Na taj način ona  prima partnera još dublje, a time je orgazam intenzivniji.

5. Višestruki orgazam

Brojni seksualni terapeuti imaju različite teorije o načinima dostizanja višestrukih orgazama, a svi se slažu da je za njih potrebno više različitih oblika stimulacije, ali i strpljenja.

- Isprobajte seks u kojem konstantno odgađate orgazam tako što ćete nekoliko trenutaka pre samog vrhunca zastati i promeniti pozu ili vrstu stimulacije. To činite sve dok ne budete poptpuno iscrpljeni, toliko da više ne možete da izdržite, a šanse za višestruki orgazam će se povećati - tvrdi spisateljica.

6. Produženi orgazam

Za postizanje ove vrste orgazma potrebno je mnogo iskustva i prakse, posebno kod muškarca. On mora održati erekciju kako bi partnerku više puta doveo na rub orgazma, a potom se kontrolisano opuštati. To zahteva seks nešto sporijeg tempa, a sam orgazam koji sledi je intenzitetom slabiji od vaginalnog i klitoralnog, ali je njegova prednost što traje duže od prosečnih 15 sekundi, a erupciju osećate gotovo čitav minut, objašnjava autorka.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko Bitan

    15. jun 2012 | 22:04

    zaboravili ste najvazniji orgazam da navedete, a to je onaj lazni :)

  • Shilja

    16. jun 2012 | 02:29

    Produzeni s mlekom.... :)

  • Alejandro

    29. oktobar 2012 | 10:41

    U ’’Times Online’’ objavljen članak o tome kako su američki naučnici (to su oni koje boli uvo što narod širom sveta umire od rrizoaannzh bolesti, naučnici su jer se bave seksom) utvrdili da ženski orgazam zavisi od dubine muškarčevog džepa tj. da je srazmerno proporcionalan količini para“!Znaci sad svo ono pisanje o duzini, debljini, zapremini, tehnici pada u vodu. Demantovali te Americki naucnici. Eeee bre, sto li si se mucila sa onim kilometrima texta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA