Ove stvari redovno radite, a niste ni svesni da vas mogu koštati penisa!

Svakom muškarcu je važno zdravlje penisa, ali ono je ugroženo upravo zbog stvari koje nesvesno radite

  • 13

Većina muškaraca zanemaruje svoje zdravlje, a nemaju pojma da od toga zavisi i njihova muškost. Evo šta to radite svakodnevno, ili propuštate da radite, a to katastrofalno utiče na vaš penis.

Opasno po zdravlje: 4 stvari koje ukazuju na to da vaš penis nije normalan

Žene brutalno iskreno: Evo koliko nam je stvarno stalo do veličine vašeg penisa!

Ne vežbate

Stvar je veoma jednostavna. Što manje vežbate, to je slabija seksualna funkcija. Možda muškarcima ovo nije najjasnije, pa zato ne shvataju ozbiljno da treba stvarno da počnu da vežbaju, a ne od sledećeg ponedeljka koji će verovatno doći za dve godine.

Mnoga istraživanja su pokazala da je vežbanje jedan od najvažnijih faktora kad je u pitanju kvalitetan i dug seksualni život, ali samo mali broj muškaraca je to ozbiljno shvatio. Možda zato većina njih postanu seksualno neaktivni u kasnijim godinama.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Duvan i marihuana

Na Univerzitetu u Šefildu, 2014. godine, sprovedeno je istraživanje na skoro 2.000 muškaraca. Njih 318 bili su redovni konzumenti marihuane, i samo kod njih 4 odsto su spermatozoidi bili prave veličine i pokretljivosti.

Što manje seksa, manja i seksualna moć

Istraživanje objavljeno 2008, u “American Journal of  Medicine”, pokazalo je da što više seksa muškarci imaju, to je manja verovatnoća od seksualne disfunkcije. Istraživanje je sprovedeno na oko 1.000 muškaraca starosti između 55 i 75 godina. Jedno pravilo se izdvojilo kao važno – ako imate seks najmanje tri puta nedeljno, verovatnoća da ćete u starosti sačuvati seksualnu funkciju je skoro 100 odsto.


Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

Premalo sna

Studija Univerziteta u Mičigenu pokazala je da manjak sna utiče i na seksualnu funkciju, kao i na opšte zdravlje. Muškarcu je potrebno 7-9 sati sna dnevno, a ako neko konstatno spava manje od toga, može da bude siguran da će ga zadesiti seksualna disfunkcija.

Loša ishrana

Brza hrana i razne grickalice koje su bogate transmastima, pogubne su za vašu erekciju. Alkohol takođe loše utiče na seksualnu funkciju kod muškaraca, zato ne treba izigravati muškarčinu kome nikad ništa ne fali i može da popije, već treba povesti računa o ishrani na vreme.

Pogledajte video i saznajte šta je to erektilna disfunkcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Au

    4. februar 2017 | 12:41

    Pa nemam ni ja seksualni zivot...a zivim sa zenom...cudan je ovaj zivot...

  • ja

    4. februar 2017 | 08:14

    Nemam seksualni zivot... :-)

  • Marko Fitnes

    4. februar 2017 | 10:36

    Sve suprotno od ovoga.Redovno vezbam, ne pusim,ne pijem..cak ni kafu,spavam kao beba i j.... kao konj i hranim se zdravo.Rezime: Ne mora da znaci da sutra necu riknuti hahah nema pravila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA