ZA OSKARA: Da li je u redu glumiti orgazam?

U nekim situacijama pretvarati se da vas je partner doveo do vrhunca nije neki veliki greh, ali na duge staze ovakva praksa vodi ka nerazumevanju partnera i seksualnom nezadovoljstvu

  • 5

Zamislite sledeću scenu između dvoje ljudi u vezi ili braku:

On: "Odglumila si?"

Ona: "Da, odglumila sam."

On: "Cela stvar, celi doživljaj, to je sve bila samo gluma?"

Ona: "Aha. Nisam loša, je l' da?"

On: "A glasno uzdisanje, dahtanje i stenjanje?"

Ona: "Sve je to bila gluma, gluma, gluma!"

U razgovoru sa prijateljicama i bliskim poznanicama (što, naravno, ne znači da su i sve ostale žene takve) možete da primetite da je zapravo jako puno žena ponosno na svoju sposobnost da kvalitetno odglume orgazam i tako kraju privedu ne baš zadovoljavajući seks. A tako je to, navodno, i u ostatku sveta jer je jedno istraživanje pokazalo da je preko 60 odsto žena isfoliralo svog muškaraca barem jednom u životu.

Postoji mnogo razloga zbog kojeg žene glume da su dostigle vrhunac. Nekad do "male smrti" ne mogu da stignu jer su umorne, druge stvari su im u datom trenutku na pameti, nervozne su ili pod stresom. Nekim ženama polni odnos nanosi bol, a ima i onih koje nikada nisu doživele orgazam, pa glume kako bi što pre završile sa tim činom koji im i nije paš previše ugodan.

Kad smo već kod toga, i muškarci se često pretvaraju i to iz veoma sličnih razloga kao i žene.

Gluma - može, ali u retkim situacijama

Neki stručnjaci tvrde da je u redu glumiti, ali samo u retkim situacijama. Seksolog Isidora Alman to upoređuje s podgrevanjem smrznutog jela, jer vam se te večeri stvarno ne kuva ili s oblačenjem iste odeće kao i dan pre, jer je sve ostalo bačeno na pranje. Ovo je u redu - samo u retkim situacijama i definitivno ne svaki dan.

Koje bi onda bile situacije kada je ovo dozvoljeno? To zavisi od osobe do osobe - ali nije strašno ako odglumite kada spavate s nekim koga više ne planirate da vidite ili ako ste s potpuno novim partnerom pa vam je potrebno nekoliko puta da se "uhodate". Retko koja žena kad je s novim partnerom može iz prvog puta doživeti orgazam.


Dame stmatraju da ponekad glumljenje orgazma može biti dobro za vezu, ako ništa drugo barem da ne bi povredile muški ego. Stručnjaci se slažu da to definitivno nije dobro. Muškarci nisu toliko krhki da ne bi mogli da podnesu iskren razgovor o seksu. Oni žele da žene uživaju s njima i puno je veća verovatnoća  da će "poludeti" ako saznaju da ste im glumili.

Ako samo nastavite s pretvaranjem, ne činite uslugu ni sebi ni njemu. On će i dalje nastaviti isto kao i do sada, uveren da ispunjava svaku vašu želju (kad već toliko uzdišete i stenjete), a vi ćete i dalje biti nesrećni.

Jedini put do pravog orgazma je da sa partnerom otvoreno porazgovarate o svemu, posebo ako glumite češće nego što stvarno doživljavate orgazam.

Razgovor je bitan, ali na pravi način

Kad se odlučite na razgovor, tu je važno kako ćete ga obaviti. Nemojte o tome u krevetu, već popričajte pre nego se stvari zahuktaju. Objasnite mu šta vam je potrebno da biste doživeli orgazam i šta je ono želite da vam on radi.

Potreban je razgovor s puno razumevanja, bez osuđivanja i prebacivanja. Pokušajte ovako: "Ti znaš da te ja jako volim. Ovde nije reč o tome da ti nisi dobar ljubavnik ili o veličini tvoje "opreme", ali ja ponekad volim kad mi radiš ovo... U toj pozi uvek svršim..."

Ako znate šta je to što vas zadovoljava, nežno mu predložite da on to proba da uradi, bilo da se radi o ubacivanju vibratora u vaše krevet ili više predigre. Jednom kad on vidi koliko drugačije vi reagujete, biće spreman da isproba bilo šta, samo da vama ispuni sve želje. Na kraju krajeva, tako ćete oboje biti srećniji.

Morate biti svesni činjenice da nećete dobiti ono što želite ukoliko to ne zatražite. Drugim rečima - svaki put kada odglumite orgazam, uskraćujete sebi i svojoj vezi momenat u kojem možete nešto naučiti, a samim tim i napredovati prema kvalitetnijem odnosu.

(Telegraf.rs/Izvor: Hercegovina.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrnjacka Banja

    1. jul 2012 | 10:38

    Devojka koja stvarno voli momka i daje 100 % sebe, ma mora da dozivi orgazam, to vise nije u njenoj glavi dal oce ili nece, nego sam sexualni nagon

  • ja

    29. jun 2012 | 19:20

    Filipe, svaka žena koja ima taj problem bi bila presrećna da nema taj problem. Žene su drugačije od muškaraca i kod njih to ne ide tako lako. I kada je iskrena, ni tada ne valja, jer tada partner zna da nije uspeo i onda se sve pretvori u presiju i noćnu moru i onda ispadne da je lakše odglumiti nego svaki put razgovarati o problemu koji je nerešiv.

  • Milana

    24. decembar 2012 | 19:20

    Ja cesto glumim orgazam, sta da radim kada to momke jako pali, a mene na zalost neuspeva svaki partner da zadovolji. Muskarcima je lako, ja nisam dozivela da neko do sada nije imao orgazam samnom, sto svakako lako primetim :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA