BEČKA ŠKOLA I DALJE NA CENI: Moderni džentlmeni šalju SMS poruke

Kombinacija ubrzanog životnog stila i savremene tehnologije promenila je percepciju o tome šta je to što današnje dame smatraju pravim romantičnim džentlmenom

  • 0

Najnovije istraživanje pokazuje da su romantične SMS poruke i redovni Fejsbuk postovi zamenili pridržavanje kaputa i kupovinu cveća.

- Koncept džentlmena nije staromodan, niti predstavlja nešto zastarelo. I današnje devojke očekuju da od udvarača dobijaju sitne znakove pažnje kojima im oni iskazuju poštovanje. Samo se promenio način na koji se ta romantika ispoljava – tvrdi Ostin Rid, vođa istraživanja kojim se pokušalo utvrditi novo poimanje džentlmena u društvu.

Šarm, brižnost i osećajnost nužne su osobine koje govore o tome da li veza ima potencijal da preraste u nešto više i igraju važnu ulogu u percepciji zajedničke budućnosti. Međutim, sasvim je prirodno to što se vremenom džentlmensko ponašanje u potpunosti promenilo.

- Od muškaraca se više ne traži da skaču sa stolice svaki put kada dame za stolom ustaju, ali se od njih očekuje da se javljaju na svaki poziv, redovno pišu poruke i odgovaraju na njih, a poželjno je i da stavljaju pažljive postove na Fejsbuk – zaključuje Rid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA