ZABORAVITE NA "CIGARETU POSLE": Dobar seks smanjuje potrebu za nikotinom

Naučnici su utrdili da uspešnost ostavljanja cigareta u velikoj meri zavisi od nivoa ženskih seksualnih hormona. Drugim rečima što je bolji i češći seks, manje je potrebe da se zapali famozna "cigareta posle"

  • 2

Ukoliko razmišljate da ostavite cigarete, a ne znate kako, evo rešenja. Naučnici su dokazali da pojačano lučenje seksualnih hormona smanjuje želju za pušenjem.

Opravdanje za ovu tvrdnju nalazi se u činjenici da je uspešnost ostavljanja cigareta u velikoj meri zavisi od mesečnog ciklusa žene. Pokušaji ostavljanja pušenja pre ovulacije mnogo su uspešniji u odnosu na druge periode mesečnog ciklusa, navode američki naučnici.

Kao objašnjenje, istraživači opisuju različit nivo ženskih seksualnih hormona. Oni su utvrdili da, kao što žensko raspoloženje zavisi od mesečnog ciklusa, tako je i broj popušenih cigareta uzrokovan radom iste vrste hormona.

S obzirom na prethodne tvrdnje, preporuka je da više vremena posvetite seksu nego održavanju pušačke strasti.

(Telegraf.rs / Izvor: Broj1.hr)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sone

    7. jul 2012 | 18:38

    eee nekad mi je ta cigareta vise prijala nego sex

  • Nikotinka

    27. maj 2019 | 06:22

    Sex imam samo jednom nedeljeno. Muz cele nedelje na putu. Radi ,sredjuj,deca i onda se malo zadimi od muke. Da nije nikotina Da se pukne od muke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA