ČUDOTVORNA TEČNOST: Šest uvrnutih činjenica o spermi

Priča o toj čudesnoj tečnosti po kojoj plivaju milioni muških polnih ćelijica, poznatijih kao spermatozoidi, kod mnogih dama izaziva mrštenje i negodovanje. Međutim, kada bi znale koliki je spektar fantastičnih osobina koje sperma poseduje, vrlo brzo bi promenile stav

  • 16

Puna je vitamina

Semena tečnosti možda ima pomalo čudan ukus, ali je zapravo veoma hranljiva. Osim toga što je veoma bogata proteinima, u njoj takođe ima dosta vitamina B12, cinka, kalcijuma i magnezijuma.

Verovali ili ne, u samo jednoj kafenoj kašičici sperme ima više vitamina C nego u jednoj ovećoj pomorandži!

Možete na nju biti alergični

Srećom, ova alergija, poznatija kao hipersenzitivnost na humanu seminalnu plazmu, pogađa veoma mali broj žena. Manifestuje se svrabom u predelu genitalija, naduvenošću, otocima i plikovima. U težim slučajevima, može se javiti otežano disanje, osip po koži i gušenje.

Najbolji način da se izbegne eventualna neprijatnost jeste korišćenje kondoma, ali kad su u pitanju blaži oblici, redovnom izloženosti semenu moguće je da se alergija u potpunosti povuče.

Odličan je antidepresiv

Prema rezultatima istraživanja iz 2002. godine, psiholog Gordon Galup utvrdio je da se žene koje redovno dolaze u kontakt sa spermom nalaze pod mnogo manjim rizikom da pate od depresivnog poremećaja. Sve je to zahvaljujući hormonima raspoloženja koji se nalaze u ovoj tečnosti.

Takođe, dame koje praktikuju seks bez kondoma, češće iniciraju vođenje ljubavi i kraće pate nakon raskida veze, te im manji problem predstavlja da pronađu novog partnera. Doktor Galup izneo je prilično smelu, kontroverznu teoriju da su one na hemijski navučene na spermu, ali ovo bi tek trebalo dokazati dodatnim studijama.

Dostojna je Džejmsa Bonda

Sperma predstavlja savršeno prirodno nevidljivo mastilo. Reči ispisane njome mogu se s papira pročitati isključivo pod ultraljubičastim svetlom.


Ovaj konspirativnim metodom prenošenja informacija koriste se čak i pripadnici britanske tajne obaveštajne službe M16.

Nije dobra za zube

Pošto muškarcima oralni seks predstavlja jednu od najmilijih stvari na svetu, fer bi bilo da svojim izabranicama plate makar deo iznosa koje one troše kod zubara. Semena tečnost u sebi sadrži bakterije koje obožavaju kiselu sredinu i koje vremenom izjedaju zubnu gleđ.

Takođe, ne čini dobro ni desnima i može dovesti do gingivitisa. Naravno, ovolika šteta može nastati isključivo ako jedna dama ima izuzetno česte sesije oralnog seksa, nakon kojih ne ispira usta, niti redovno pere zube.

Prijatelj je trudnoće

Najprostija biološka činjenica je da bez spermatozoida koji oplođuje jajnu ćeliju ne bi bilo ni beba. Ipak, čak i samo gutanje sperme može biti blagotvorno za sve parove koji rade na proširenju porodice.

Gutanjem sperme imuni sistem žene navikava se na DNK stranog tela u organizmu, olakšavajući ostanak u drugom stanju kad za to vreme dođe. Isto tako, tokom same trudnoće, kontakt sa spermom potpomaže opšte zdravstveno stanje majke i snižava krvni pritisak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pih

    6. jul 2012 | 22:07

    Uuuuuu... pa, vi muskarci bi da zenama uvalite spermu u usta po svaku cenu, sad ste i ovo izmislili!

  • Armina

    8. jul 2012 | 03:18

    Najvise volim piti spermu moga momka, sve drugarice se gnusaju toga al' zato ja sam srecna nasmijana, i bez bora. :) Hejters gana hejt. Pozdrav iz Jajca. Pozzzz :D

  • Mirela

    8. novembar 2017 | 23:14

    Tacna je ta cinjenica da je sperma cudotvorna.Ja sam 11 god u braku sa svojim suprugom i ni jedna kap njegove sperme nije bacena.Svakim danom cujem komentare da sve bolje i ljepse izgledam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA