≫ 

Sumnjala je da je partner vara, a onda je saznala JEZIVU ISTINU - goru od svega što je mogla da zamisli (VIDEO)

Ko misli da se HIV-om zaraže samo narkomani ili osobe sumnjivog morala, u velikoj je zabludi. Ponekad može da vam ga prenese muškarac u koga ste zaljubljeni

  • 1

Ovo je priča o Dajani Riv, koja je posle četiri godine zabavljanja saznala da je partner vara, ali i da joj je u međuvremenu preneo opaku bolest.

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE: Naučnici prvi put izlečili živo biće od HIV-a

Migrant zaražen HIV-om silovao dve devojčice

Imam HIV i zvala sam oglase za posao: Zbog odgovora poslodavaca, nikad neću otići iz Srbije

Dajana je bila zaljubljena u Filipa, ali je posle četiri godine on iznenada promenio ponašanje. Bio je često odsutan i stalno joj je govorio šta treba da radi.

- Kada smo počeli da se zabavljamo, bila sam na sedmom nebu. Filip je bio toliko šarmantan i sladak, za mene je bio jedina osoba na planeti - rekla je Dajana.

Posumnjala je u njegovu vernost i u telefonu pronašla dve poruke potpuno različitih žena zbog kojih je prekinula vezu. Nekoliko dana posle raskida otišla je na rutinski pregled kod svog ginekologa.

Printskrkin: Youtube/OWN Printskrkin: Youtube/OWN


- Ona mi je rekla da Papanikolau test nije bio dobar i da bi trebalo još neke analize da uradim. Posle dva dana saznala sam da sam HIV pozitivna.

Uskoro je utvrđeno da se Filip u isto vreme viđao sa devet žena i da je znao da je inficiran opakom bolešću. Kako bi zaustavile ovog neodgovornog muškarca, udružila sa ostalim ženama i podnela krivičnu prijavu.

Filip je po šest tačaka proglašen je krivim i osuđen na 45 godina zatvora, zbog širenja "smrtonosnog virusa"

Ovaj slučaj motivisao je Dajanu da napiše knjigu, uključi se u kampanju i edukuje javnost, posebno medije kada je u pitanju terminologija osoba sa sidom.

- Ove žene ostale su anonimne zbog negativne konotacije koju ova bolest nosi sa sobom. Ja sam odlučila da izađem u javnosti i skrenem pažnju da HIV može da se dobije, i ako niste korisnik droge, gej muškarac ili neko ko je promiskuitetan - poručila je Dajana.

Daljinac baner

(Telgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    17. maj 2017 | 06:41

    To je strasno sto je on uradio.Al meni najsmjesnije od svega toga je sto svi dobiju neku inspiraciju da napisu knjigu...Covjece da nije bilo njega ne bi bilo knjige a ni para...malo sale :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA