SVE TAJNE VAGINE: Sedam činjenica o ključnom simbolu ženstvenosti

Što bolje poznajete svoje telo, imaćete više samopouzdanja, a što više budete znali o sopstvenoj najintimnijoj tački, imaćete priliku da doživite i više seksualnog zadovoljstva. Ako niste sasvim sigurni da znate sve tajne vagine, evo malog vodiča

  • 7

Tačna lokacija

Možda će vas zapanjiti, ali mnoge žene ne znaju gde se to tačno vagina nalazi i šta sve obuhvata, već misle da se taj pojam odnosi na sve ono što se nalazi ispod struka i između nogu. Delovi tela koji se nalaze uz nju su vulva (male i velike stidne usne, klitoris, velike i male lojne i znojne žlezde), a sama vagina predstavlja prolaz između vulve i donjeg dela materice.

Svaka je priča za sebe

Iako svaku damu krase isti delovi tela, oni intimni ipak nisu sasvim jednaki kod svake. Vagine s unutrašnje strane obično izgledaju isto, ali oni delovi sa spoljne strane vulve mogu da variraju. Tako, na primer, male i velike stidne usne mogu biti različite veličine, dužine, pa čak i boje.

Osetljivost

Ako niste znali, vagina nije baš toliko krhka koliko ste mislili. Pravi primer za to je porođaj, kada se za prolazak deteta, ona raširi sedam do deset centimetara. Dakle, iako s njom treba postupati nežno i brižno, ona je čvrst i snažan deo tela.

Nephodno joj je razgibavanje

Ako i inače redovno vežbate i pazite na zdravlje svog tela, priuštite fizičku aktivnost i svojoj vagini. Vežbanjem pubokoksigealnog mišića održaćete njenu čvstinu. Isprobajte takozvane Kegelove vežbe, kojima se taj mišić naizmenično steže, pa opušta. One će vam pomoći da ojačate dno karlice. Predstavljaju najbolju pomoć u lečenju inkontinencije, a oporavljaju i tonus mišića nakon porođaja. Nazvane su prema dr Arnoldu Kegelu, ginekologu koji ih je osmislio.

Šta se skriva unutra

Jeste li znali da unutrašnjost vagine ima sitne faltice, poput onih na običnim zavesama? Kako se stidne usne otvaraju, kada na primer stavljate tampon, tako se nabori izglađuju i šire. Isti proces događa se i prilikom penetracije.

Stvorena je za zadovoljstvo

Seks nam pomaže da se oslobodimo stresa, osećamo voljeno, povežemo s partnerom i doživimo zadovoljstvo. Klitoris je jedan od dva organa u telu žene koji ima samo jednu funkciju - užitak i seksualno zadovoljstvo.


Čistoća pre svega

Bez obzira na to što mnoge žene često imaju utsak da se najintimnija tačka na njihovom telu lako zaprlja i strahuju od neprijatnih mirisa za vreme seksa, vagine su po svojoj prirodi čiste. Njima zapravo nije potrebno nikakvo posebno održavanje u tom smislu, jer imaju prirodni mehanizam za samočišćenje. Dovoljna je voda.

(TPortal.hr / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    3. avgust 2012 | 15:18

    nekim devojkama i zdiba dole, ili je vagina gadnog ukusa...verovatno zbog nekih bakterija/lose ishrane, ili smanjenog unosa tecnosti..

  • vlada

    4. avgust 2012 | 07:38

    Tebroni ko zna kakve si ti obradjivao jezikom... hehehe

  • Alexa

    5. avgust 2012 | 02:03

    Brate,ne lize se svakoj fufi ribica,jer ko zna ko je to sve dosad odradio i ko je sve gurao k*tu bez zastite i koju bolestinu doticna ima...ko ti je kriv kada svakakvim zenetinama lizes....idi kod lekara i proveri da nisi nesto zakacio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA