5 MITOVA O SEKSU: Veliko stopalo ne znači i ogroman penis, a za 5 minuta ne može da se desi čudo!

Otkrivamo legende, koje nauka nije potvrdila, a u koje mnogi i dalje veruju

  • 3

O seksu se nikada nije znalo više nego danas, a sa druge strane i pored toga, postoje mnogi mitovi u koje mnogi i dalje veruju.

Sve što treba da znate o SEKSU preko ŽICE

Tri poze u seksu koje muškarci ne vole

10 bolesti koje ćete izlečiti ako svaki dan vodite ljubav

Usprokos naučnom napretku, seks i ljudska seksualnost i dalje na sebe navlače deo misticizma i nedoumica zbog čega su i dalje aktuelne drevne legende o aktivnositima u krevetu.

Ovo su samo neki od njih:

1. Velika stopala znače i velik "alat"

Ustaljeno mišljenje kako su velika stopala znak da muškarac ima i velik "alat" nisu naučno dokazana. Iako gen odgovoran za razvoj stopala i prstiju, utiče i na razvoj penisa i klitorisa, nema dokaza da su muškarci s većim stopalima obdareniji. Ali postoje slabe naznake da je veličina njegovog "alata" povezana s visinom.

Foto-ilustracija: pixabay.com, Profimedia/BE&W

2. Muškarci stalno razmišljaju o seksu

Istraživanja su to opovrgnula uvreženo mišljenje da muškarci non-stop misle na seks. I ne samo to - polovina njih seksa se i ne seti svaki dan. Verovali ili ne, o tome češće razmišljaju žene. Polovina ih barem jednom na dan pomisli na vruće igrice za razliku od 19 odsto žena.

3. Seks je opasan za srčane bolesnike

Rizik od srčanog udara tokom seksa, čak i kod onih koji imaju problema sa srcem, veoma je nizak. Šanse da ćete umreti od infarkta tokom seksa kod čoveka koji ne puši i nema dijabetes su jedan na milion. Oni koji imaju problema sa srcem trebalo više da se paze, ali ne i da se boje seksa. Seks je zapravo umerena vežba jednaka penjanju stepenicama na drugi sprat ili hodanju na pokretnoj traci tokom pregleda srca.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak, Alamy

4. Seks topi kilograme

Seks je umerena vežba, ali nedovoljna za značajniji gubitak kilograma. Užitak u krevetu u proseku traje oko pet minuta, što znači da se tokom te aktivnosti potroši oko 25 kalorija, piše Dejli mejl.

5. Pre takmičenja nije dobar za sportiste

Iako se sportisitma pre velikih utakmica ne preporučuje seks, to baš i nije najbolji izbor, slažu se naučnici. Istraživanja su potvrdila da su muškarci koji su imali seks dan pre velike utakmice sledeći dan imali viši novo testosterona nego oni koji nisu imali seks. Veći novo testosterona povećava i fizičku spremu. Takođe, seks ne utiče na jačinu mišića nogu, reakciju i fleksibilnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA