BOLJE DA LJULJA NEGO DA ŽULJA: Kad je kriza, muškarci žude za ženama s oblinama

Najnovije istraživanje otkriva da u stresnim životnim razdobljima muškarce više privlače gojaznije partnerke, pa će tako, kada im na poslu i na finansijkom planu ne cvetaju ruže, radije za partnerku odabrati obdarenu Kristinu Hendriks nego mršavu Anđelinu Džoli

  • 0

Psiholozi s Vestminsterskog univerziteta sproveli su istraživanje u kojem je učestvovalo 80 muškaraca normalne telesne težine. Jedna polovina ispitanika podvrgnuta je napornim intervjuima u kojima je cilj bio da ih psihički opterete u toj meri da se nakon njih osećaju zabrinuto i nesigurno. Nakon intervjua, obe grupe gledale su fotografije lepih žena različitih telesnih figura.

Iako nijedna grupacija muškaraca nije pokazala odbojnost prema nekoj od dama na fotografijama, uočeno je da su muškarcima u takozvanoj stresnoj grupi puno draže putene žene s izraženim oblinama. Onima koji nisu bili izloženi stresu, privlačnije su bile mršavice.

Psiholozi smatraju da su tokom stresnih razdoblja muškarcima draže punije žene zato što deluju zrelije, a upravo zrelost i traže kada im društvene i ekonomske okolnosti ne idu na ruku. Ovaj čitav proces odvija se na potpuno nesvesnom nivou.

- Fizička zrelost povezana je sa sposobnošću nošenja s teškim i pretećim situacijama. Atributi putenih žena muškarcima zapravo deluju kao simboli snage, kontrole i nezavisnosti. Upravo su to kvaliteti koji dobro dođu u teškim vremenima – pojasnio je doktor Viren Svami i dodao kako privlačnost nije stalna i nepromenjiva kategorija, nego na nju snažno utiču različite društvene okolnosti.

(TPortal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA