GEJ ILI STREJT: Oči razotkrivaju seksualnu orijentaciju

Oči su ogledalo duše, a ako je verovati rezultatima najnovijeg istraživanja, one mogu biti i jasan pokazatelj toga da li nam se dopadaju pripadnici različitog ili istog pola

  • 1

Istraživanje objavljeno u magazinu "PLoS One" sugeriše da je širenje zenica siguran pokazatelj onoga što osobu uzbuđuje. Kada ljudi vide nešto što ih privlači, njihove zenice se nesvesno šire, kao reakcija na uzbuđenje tela.

- Ako je muškarac heteroseksualac, njegove zenice šire se kada vidi ženu koja mu se sviđa. Isti je slučaj i sa homoseksualcem. Ako mu se dopada muškarac, zenice će se širiti kada ugleda dopadljivog muškarca – objašnjava psiholog Rič SavimVilijams.

Ova studija predstavlja prvi veliki eksperiment koji je potvrdio da postoji veza između širenja zenica i seksualnog uzbuđenja. U istraživanju je učestvovalo 165 žena i 160 muškaraca, heteroseksualne, homoseksualne i biseksualne orijentacije. Oni su gledali video-snimak muškarca koji masturbira, žene koja masturbira i neutralne scene pejzaža, a za to vreme kamera je merila promene u veličini njihovih zenica. Rezultati su pokazali da je širenje zenica precizan indikator seksualne orijentacije.

(kliX.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • labrador

    10. avgust 2012 | 08:47

    Kakve sve gluposti mogu da se pročitaju! -_- Meni su zenice uvek široke od droge...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA