KLJUČ ZA FENOMENALAN SEKS: Kako do eruptivnog orgazma?

Orgazam gotovo eruptivne jačine moguć je ukoliko se fokusirate na povezanost sa partnerom, a na akciju pređete nešto kasnije. Kontakt očima, usklađenost daha i orgazmička meditacija vode u vrhunski užitak

  • 2

Ključ za fenomenalan seks i bolju emocionalnu povezanost sa partnerom krije se upravo u sporosti. "Slow seks" (lagan i usporen) deo je "slow food" pokreta koji prkosi današnjem prebrzom načinu života. No ići sporo, ne znači odreći se užitka.

Ženama je u proseku potrebno od 10 do 20 minuta da dostignu vrhunac, smatra dr Debi Herbenik i dodaje da to varira od žene do žene. No, nakon dužeg vremena u vezi, ova minutaža može postati veliki problem. Kad vas hormoni "ne pucaju", a strast se ne razbuktava tako brzo kao na početku veze, mnogi ostaju nezadovoljni. Nešto usporeniji pristup seksu smanjuje pritisak na partnere i povećava užitak, a zapravo ima potencijal da promeni celokupan način na koji živimo, ne samo u  spavaćoj sobi.

Pomoću ovih saveta bolje ćete se upoznati sa tim kako vaše telo reaguje na senzualne stimulanse ali i povećati emocionalnu vezu s partnerom. Ali, ne treba zaboraviti da ideja produbljivanja intimnosti i prisnosti ima dve strane, erotsku i emocionalnu. Obe su važne za dugoročnu sreću u vezi. Dovoljno je stoga setiti se i jednostavno usporiti.

Evo pet načina na koje možete praktikovati "slow seks".

Započnite sa deset minuta gledanja jedno drugome u oči

Cilj je da se približite. Udobno sedite, okrenite se jedno drugom i pogledajte svog partnera bez dominantnog predznaka. Većina nas je desnoruka pa će vam pogled bežati ka partnerovom levom oku. Možete treptati, a pokušajte i da se nasmejete. Nemojte se iznenaditi ako vam je to neobično jer ljudi nisu navikli da gledaju pravo u oči.

Dišite zajedno

Kad se osetite ugodno gledajući partneru u oči, pređite na disanje. Pokušajte da dišete prirodno, kroz nos. Partner bi trebalo da prilagodi svoje disanje. Možete staviti ruku na njegovo srce, kako bi lakše sinhronizovali dah.

Vreme za grljenje

Provedite barem pola sata u maženju, grljenju i ljubljenju s partnerom - ali odeveni. Ne prelazite na drugu frazu prebrzo. Ako partner postane nestrpljiv, olakšajte stvari humorom.

Masaža

Koristite duge, spore pokrete sa umerenim pritiskom, koji ne idu ispod struka. Nakon najmanje pet minuta možete trljati svoje grudi o njegova leđa.


Orgazmička meditacija

Poslednje, ali ne i manje važno! Nikol Dedon u svojoj knjizi "Slow Sex: The Art and Craft of the Female Orgasm" smatra da je orgazmička meditacija zapravo praksa koja bi trebala odagnati sve misli o tome šta očekujete i usredsrediti se na ono što zapravo jeste. Stavljanjem fokusa na tačku kontakta između vas dvoje i osećaja povezanosti, sve ostalo nestaje, dok prava erupcija tek počinje.

(Telegraf.rs/tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA