ANTIAFRODIZICIJACI: Sedam namirnica koje nikako ne idu uz seks

Ovih dana vam se čini da vaš libido baš i nije na željenom nivou? Voljena osoba vas više ne uzbuđuje? Nije da ste nešto posebno depresivni, ali definitivno vam nije do seksa? Pre nego što počnete da paničite, prvo proverite svoj svakodnevni jelovnik

  • 3

Kaže se da je čovek ono što jede. Konzumirate li prečesto beživotnu hranu poput gotovih jela, hamburgera i pica, kako onda da od sebe uopšte da očekujete preteranu živahnost u krevetu?

Nutricionisti Marija i Brajan Klement autori su knjige 7 Keys to Lifelong Sexual Vitality, u kojoj ukazuju na važnost pravilnog načina ishrane, preko potrebne za normalno funkcionisanje organizma. Oni su sastavili listu ića i pića koji umnogome mogu uticati na smanjenje seksualne želje, pa bi zato ove namirnice trebalo unosti što je manje moguće.

Sojini proizvodi

Jedan od sastojaka soje je i estrogen, koji ima uticaja na izlučivanje drugih hormona i time može poremetiti libido. Autori savetuju da nikako ne preterujete sa sojinim mlijekom, a kad ga pijete, da ga pomešate s kravljim u razmeri 1:1.

Pržena hrana

Šteti dugoročno. Mastan čips i krompirići mogu oštetiti krvne sudove. Na njihove zidove će se zalepiti transmasne kiseline kojima je bogata pržena hrana, što će usporiti krvotok, a samim tim i dotok krvi do gentalija.

Sladoled i sir

Mnogo je ljudi koji nisu ni svesni toga da su intolerantni na mlečne proizvode, koji mogu uzrokovati grčeve, nadutost i smetnje pri varenju. Zato autori preporučuju da se mlečni obroci svedu na tri puta nedeljno. Odmah ćete se osećati bolje.

Alkohol

Nakon konzumiranja alkohola libido drastično pada. Najbolje je nekoliko dana apstinirati od kapljice, a ako već uzimate alkohol, pijte uz njega i vodu, kako bi vam organizam ostao hidriran.


Junk food

Pljeskavice, hamburgeri i viršle u hot-dogu mogu biti prepuni hemikalija, što lako dovodi do hormonske neravnoteže u organizmu. Ako se već odlučite za takav vid ishrane, potražite ćevabdžinice koje služe roštilj sa organski uzgajanim mesom.

Krofne i kolači

Šećer može da vam poremeti metabolizam insulina i glukoze, što jako umara organizam. Istina je da šećeri u paketu s masnoćama predstavljaju najgoru moguću kombinaciju za vaše krvne sudove. Sasvim je u redu povremeno pojesti po jedan slatkiš, ali ne i svakodnevno i u neograničenim količinama.

Voda iz slavine

Nikad nije sasvim čista, a autori smatraju da obična česmovača može u sebi da sadržavi hemikalije koje kod muškaraca mogu smanjiti nivo testosterona. Jedno od mogućih rešenja jeste instalirati filter na slavinu kako bi pili vodu koja je pročišćena.

(Vecernji.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lady_m

    25. avgust 2012 | 00:03

    Šta da jedemo onda kad nam nabrojaste svu hranu (koja nam, usput, uopšte ne smeta)?! :-D

  • granicar

    25. avgust 2012 | 01:13

    ok, za hranu vjerujem, za alkohol isto....ali za vodu???? phuuu, komercijala na djelu, udara gdje je tanko. flasirana voda je mrtva. ima dobar dokumentarac o tome. a i istrazivanja pokazuju da flasirana nije nista manje zagadjena od cesmovace.

  • dragan

    24. avgust 2012 | 21:20

    pa sta covek da jede??? cista laz,najbolje nista nije zdravo. Gluposti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA