MUŠKA PSEUDOTRUDNOĆA: Ona u drugom stanju, a on ima jutarnje mučnine

Dvadesetpetogodišnji Britanac Majk Daudal pati od jutarnjih mučnina, naleta vrućine, neobičnih prohteva, žudnje za određenim namirnicama, ali i napupelog stomaka i otečenih nogu. Iako ima sve simptome baš kao i njegova trudna devojka Amanda, on, naravno, nije u drugom stanju

  • 0

Majk pati od izrazito retkog "Couvade" sindroma, odnosno sindroma pseudotrudnoće. Njegova devojka Amanda nije mu verovala i bila je sigurna da izmišlja. Međutim, kada je Majk zbog mučnine počeo da trči u toalet svakog jutra, shvatila je da se ne šali.

- Tek kada sam počeo da se osećam loše, i to iz dana u dan, počela je da me shvata ozbiljno. Simptomi nisu prestajali – ispričao je Majk.

Dani su prolazili, a nesrećnom mladiću je bilo teže nego Amandi, pa su odlučili da posete lekara. Dijagnostifikovan mu je ekstreman oblik sindroma muške pseudotrudnoće.

- Amanda je sada u 33. nedelji trudnoće, a ja sam 12 kilograma teži nego što sam bio. Baš kao i ona. Kroz svaku transformaciju koja se dešava njenom telu, prolazim i ja – priča Majk, a Amanda otkriva kako je njen voljeni jedna vrlo osetljiva trudnica i da ona sama mnogo bolje podnosi sopstveno bremenito stanje.

Tako ekstremni oblici sindroma lažne trudnoće veoma su retki, a zašto se javljaju još nije otkriveno. Neki stručnjaci smatraju da su glavni uzrok psihološki faktori, dok drugi sumnjaju na hormone koji se kod budućih očeva pojačano izlučuju. U velikoj većini slučajeva simptomi se potpuno povlače nakon porođaja partnerke, a najčešće se javljaju kod muškaraca koji su vrlo bliski sa svojim boljim polovinama.

(Hercegovina.info; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA