OTKRIVENA TAJNA ŽENSKOG ORGAZMA: Stvar je u emocionalnoj inteligenciji

Žene s nedovoljno razvijenom emocionalnom inteligencijom u velikom broju slučajeva nisu u stanju da dožive vrhunac tokom seksualnog odnosa, što u današnje vreme predstavlja problem koji pogađa 30 odsto dama u svetu

  • 0

Emocionalna inteligencija (EI) predstavlja sposobnost prepoznavanja, shvatanja i upravljanja sopstvenim i tuđim osećanjima. EI se odnosi na emocionalne i društvene veštine i fokusira se na ulogu osećanja u našem svakodnevnom životu i način na koji emocije utiču na naš razum i ponašanje.

- Emocionalna inteligencija utiče na sve aspekte života, a posebno na onaj u spavaćoj sobi – izjavio je profesor Tim Spektor, direktor londonskog "Twin Research Departmenta" i koautor studije.

U istraživanju, objavljenom u magazinu "The Journal of Sexual Medicine", učestvovalo je 2035 bliznakinja uzrasta od 18 do 83 godine, a one su odabrane upravo zbog toga kako bi se imao uvid u to koliko na žensku seksualnost utiču genetski faktori, a koliko uslovi odrastanja i vaspitanje.

Nakon poređenja rezultata o učestalosti orgazma kod ispitanica, dokazano je da žene s nižom emocionalnom inteligencijom imaju skoro dva puta manje šanse da dožive orgazam tokom polnog odnosa s partnerom.

Naučnici su upozorili da bi razvijanje emocionalne inteligencije trebalo da bude na prvom mestu i u privatnom i poslovnom životu. EI se razvija kroz četiri osnovna principa samosvesti (upoznavanja sopstvenih emocija), samokontrole (kontrolisanja sopstvenih emocija), društvene svesti (prepoznavanja tuđih emocija) i upravljanja odnosima (rada na društvenim veštinama).

(MojPortal.ba; Telegraf.rs)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA