RASKID ILI NE: Pet pitanja koja će vam reći da li je stvarno bolji kraj

Bez obzira na početnju zaljubljenost, teško je na duže staze održati vezu ako su osnovni stavovi među partnerima različiti, a to se prvenstveno odnosi na pitanja o deci, braku, porodici, karijeri, novcu i seksu

  • 0

Britanski psihoterapeut Rejčel Sasmen tvrdi kako postoje jasni znaci koji ukazuju na to da je ljubavna veza loša i da bi je trebalo privesti kraju. Međutim, čitanje tih znakova zahteva da osoba bude brutalno iskrena sama sa sobom, ali i da bude veoma hrabra.

Ona je sastavila listu od pet pitanja koja vam mogu pomoći da ocenite situaciju u svojoj vezi i da u skladu s tim donesete odluke:

1. Da li je nestala emotivna povezanost s partnerom? Možete li još uvek da je osetite?

2. Provodite li više vremena u svađi nego u slaganju i bliskosti?

3. Kako izgleda vaš seksualni život? Je li redovan kao pre?

4. Čini li partner stvari koje vam jako smetaju i nerviraju vas?

5. Je li voljena osoba ikada učinila nešto što je narušilo vaše poverenje u nju? Da li još uvek možete da joj verujete?


Ako iskreno odgovorite na ova pitanja, odmah ćete znati ima li vaša veza budućnost ili je došao trenutak da raskinete.

- Svi se ponekad u vezi osećaju loše, ali to ne predstavlja razlog da je odmah prekinete. Uvek prvo pokušajte da zajednički razrešite sve postojeće probleme. Međutim, ako je veza loša i nakon vaših dugotrajnih napora da je učinite boljom, možda je zaista vreme da je ostavite iza sebe – poručuje Sasmanova.

Veoma je teško održavati vezu ako su vam osnovni stavovi različiti, ako se ne slažete oko ključnih pitanja o deci, braku, porodici, karijeri, novcu i seksu.

- Možda vam se čini da sagledavanje veze na ovakav način nije nimalo romantično. I nije, ali ni život najčešće nije romantičan. Predug ostanak u lošoj vezi ozbiljno može da vam naruši kvalitet života, a u krajnjem slučaju i zdravlje – upozorava psihoterapeutkinja.

(TPortal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA