KAD NASTUPI SUŠA: Dobre i loše strane uzdržavanja od seksa

Sve blagodeti redovnog seksa već su jako dobro poznate, a ako vam nedostaje akcije, saznajte koliko je pametno predugo apstinirati od aktivnosti u krevetu. Šta dobijate, a šta gubite ako vam se upravo to dogodi

  • 0

Zbližavanje s partnerom, zdravije srce ili izbacivanje nakupljenog stresa samo su neke dobrobiti redovnog seksa, ali i apstinencija može da ima svoje dobre strane.

Iako se možda čini čudno, kratkotrajna seksualna apstinencija može da ima pozitivan učinak na odnos između partnera. Seksolog iz Toronta Džesika O’Rajli smatra da se apstinencija u brakovima razlikuje. Neki parovi se potpuno udalje i nemaju nikakav fizički kontakt, dok drugi u nekim fazama veze samo nemaju seksualne odnose, ali poklanjanje pažnje i poljupci ne izostaju.

Pozitivne strane apstinencije

Nakon nekog vremena provedenog u apstinenciji, većina ljudi će snažnije doživeti osećaj dodira i užitak u seksu. Više će ceniti fizički kontakt, a sam seks može biti emocionalniji i bolji nego inače.

Suzdržavanje od seksa O’Rajlijeva često preporučuje ženama koje s partnerom ne uspevaju da dožive orgazam i savetuje im da za to vreme same istraže svoje telo, kako bi zatim mogle partneru da daju tačno uputstvo šta žele i očekuju u krevetu.

Ponekad partneri mogu namerno da donesu odluku da apstiniraju, a za to vreme da isprobavaju raznorazne igrice kako bi otkrili šta još žele od sebe i partnera i šta bi sve moglo da ih uzbudi. Tako mogu da otkriju nove erogene zone, maštarije i ideje, pa samim tim vođenje ljubavi unaprede za oboje.

Negativne strane apstinencije

Doktorika O'Rajli tvrdi da je jedna od najnegativnih strana apstinencije seksualna frustracija, posebno ako vođenje ljubavi za osobu predstavlja izduvni ventil.


Seksualni terapeut Dejvid Mekenzi smatra da se na muškaraca prisilno suzdržavanje od seksa može veoma negativno odraziti, jer nakon nekog vremena oni postaju sve nesigurniji u sebe. Ako se dešava da partnerka isuviše često odbija muškarca, on će pomisliti da nije dovoljno dobar u krevetu i njegovo samopouzdanje će biti ozbiljno narušeno.

(TPortal.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA