POTVRĐENO: Veličina penisa je bitna!

Ženama koje doživljavaju vaginalni orgazam veličina penisa je i te kako bitna, jer muškarci sa dužim penisom mogu stimulisati vaginu sve do cerviksa

  • 1

Kad je muški ponos u pitanju – veličina je ipak najvažnija, no samo za određene žene i za određenu vrstu orgazma.

Novo istraživanje objavljeno u "The Journal of Sexual Medicine" pokazalo je da žene koje najčešće doživljavaju vaginalni orgazam do vrhunca dolaze lakše ukoliko njihov partner ima veći penis.

Muška nelagodnost oko veličine penisa ne odražava se samo na muške stereotipe, već je zaista tačno da je za mnogo žena veličina ipak jako bitna - rekao je Stuart Brodi, psiholog sa Univerziteta Vest u Škotskoj.

No, neki drugi naučnici nisu u to uvereni.

- Ukusi su različiti - tvrdi naučnik Bari Komisaruk sa Univerziteta Rutgers. Žene koje orgazam doživljavaju uglavnom vaginalnim stimulacijom možda zbilja preferiraju duže penise, rekao je Komisaruk za "LiveScience" i dodao da ne doživljava svaka žena takvu vrstu orgazma.

Činjenica je da su veličina penisa i okidač ženskog orgazma i dalje vruće teme. Još se vodi debata jesu li klitoralni i vaginalni orgazam dva različita fenomena. Različiti živci, naime, provode signal od vagine kao i od klitorisa, kaže Kimosaruk, a stimulacijom tih zona aktivira se i različito područje u mozgu.

No, neki naučnici veruju da vaginalna stimulacija jednostavno aktivira drugačije, unutrašnje područje klitorisa. Žene ipak tvrde da je doživljaj vaginalnog i klitoralnog orgazma dosta različit, no žele li obdarenijeg muškarca ili onog s manjim penisom, na kraju krajeva, stvar je ličnog izbora i ukusa, tvrdi Komisaruk.

U nekim slučajevima, ženski orgazam je čak i kompleksniji. Neka istraživanja su pokazala da je sposobnost doživljavanja orgazma vaginalnom stimulacijom u direktnoj vezi sa boljim psihološkim funkcionisanjem, kvalitetnijom vezom i većim seksualnim zadovoljstvom.

Ranija istraživanja su na velikom uzorku pokazala da žene koje su u mladosti svesne činjenice da je njihova vagina izvor orgazma imaju veće šanse doživljavanja vaginalnog orgazma, kaže Brodi.


U novom istraživanju Brodi i njegove kolege zamolili su 323 žene, uglavnom škotske studentkinje, da se prisete svojih seksualnih odnosa. Takođe, trebalo je da kažu koliko im je važna veličina penisa i koliko im je bitan penisno-vaginalni odnos, kao i drugi seksualni odnosi, kao i da li je veličina penisa uticala na njihovu sposobnost doživljavanja orgazma vaginalnom stimulacijom.

Ako se računa da je prosečna veličina penisa oko 15 cm, žene su odgovorale da li doživljavaju orgazam lakše s muškarcima koji imaju penis duži ili kraći od proseka. Pokazalo se da je samo 160 žena doživelo vaginalni orgazam i imalo dovoljno seksualnih partnera da mogu uporediti podatke. Od tih 160 žena, 33,8 posto ih je priznalo da preferiraju muškarce s većim penisom, dok je 60 posto njih reklo da im veličina nije važna, a za 6,3 posto njih duži penis je bio manje ugodan od kraćeg.

Podržavajući tezu da je veličina zaista bitna, Brodi i njegove kolege otkrili su da žene koje doživljavaju najveći broj vaginalnih orgazama preferiraju muškarce s većim penisom.

- To je verovatno zbog toga što muškarac s većim penisom može lakše stimulisati vaginu celom njenom dubinom, sve do cerviksa - kaže Brodi.

(Telegraf.rs/Tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    17. oktobar 2012 | 14:37

    VELICINA NIJE BITNA je isto sto i kad vam nakon poraza kazu VAZNO JE UCESTVOVATI... Naravno da je bitna! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA