VREME JE ZA DIJETU: Gubljenjem kilograma seksualni apetiti rastu

Rezultati najnovijih studija pokazuju da postoji povezanost između mršavljenja i povećanja libida kod žena, a seksualne potencije kod muškaraca

  • 0

Neretko lekari gojaznim ženama koje žele da postanu majke savetuju gubitak kilograma kako bi se povećala šansa za začećem. Naučnici su tokom novog istraživanja zaključili kako mršavljenje zapravo ne deluje na ovulaciju, već povećava seksualni apetit.

Tim stručnjaka sa Pen Stejt koledža pozabavio se istraživanjem uticaja gubitka kilograma na reproduktivni sistem gojaznih žena.

- Višak kilograma kod žena uzrokuje izostanak ovulacije, a samim time i neplodnost. Gojaznost, naročito u području stomaka, povezana je sa lošim reagovanjem na indukciju ovulacije, a time i manjim stopama trudnoće – tvrdi vođa istraživačkog tima, doktor Ričard Legro.

Međutim, dobijeni rezultati iznenadili su naučnike. Gubitak kilograma kod žena nije uticao na ovulaciju, ali se zato dramatično odrazio na njihov libido. Nakok mršavljenja javilo se veliko povećanje seksualne želje i pojačalo zadovoljstvo u spavaćoj sobi.

- Učinci mršavljenja na reproduktivne funkcije znatno su manji nego što smo mislili. Kad je u pitanju povratak ovulacije, gubitak kilograma nema uticaja. Međutim, ima značajnu ulogu po pitanju želje za seksom – objašnjava Legro.

Druga jedna skorašnja studija bavila istraživanjem uticaja gubitka kilograma kod muškaraca, kada je otkriveno da na svakih izgubljenih 5 odsto telesne težine raste nivo testosterona kod muškaraca, pa se samim tim povećava i izdržljivost tokom seksa.


(Tportal.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA