ZAŠTO ŽENE VOLE PILETINU: Prednosti seksa s mlađim muškarcem

Popularnost veza starijih žena sa mlađim muškarcima neprestano raste. Gotovo trećina dama uzrasta od 40 do 69 godina viđa se mladićima. U čemu je stvar?

  • 1

Demi Mur i Ešton Kučer, Suzan Sarandon i Tim Robins, Maraja Keri i Nik Kenon, Džej Lo i Kasper Smart, Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj samo su neki od slavnijih parova koji su odlučili da izađu van tradicionalnih ljubavnih okvira.

Možda je u pitanju nedostatak vršnjaka na tržištu slobodnih, možda se radi o želji za avanturom i neopterećenošću koja dolazi s godinama, možda se muškarci pale na iskustvo, a možda je razlog neki od sledećih:

Biološki sat

Mlađe žene često se brinu zbog otkucavanja biološkog sata i zbog toga vrše pritisak na svoje partnere. Žele veridbu, venčanje, da se skuće i rađaju decu. Starije dame prevazišle su tu fazu, pa momci nespremni za obaveze znaju da neće morati da trpe maltretiranje te vrste, jer će se partnerka posvetiti samo njima.

Edipov kompleks

Edipov kompleks je koncept koji je smislio Sigmund Frojd, a u psihoanalizi je služio kako bi se objasnio razvoj dečaka kroz identifikaciju s ocem i željom prema majci. Ime je dobio po Edipu - starogrčkom mitološkom junaku koji je ubio svog oca Laja i venčao se sa svojom majkom Jokastom. Tražiti majčinsku ljubav u drugoj ženi možda je bolesna pojava, ali ako veza funkcioniše - ko smo mi da sudimo?

Požuda / Odličan seks

Nekim muškarcima su jednostavno starije dame privlačnije. Iskustvo, zrelost i mudrost definitivno su jaki afrodizijaci. Budući da žene sazrevaju ranije, a muškarci kasnije - ovo je odličan način za balansiranje stvari. Osim toga, mlađi muškarci imaju jači libido, pa zato nimalo ne čudi činjenica da su ženama privlačniji nego oni stariji.


U vezi s mlađim muškarcem trebalo bi pripaziti na sledeće:

Bez predrasuda

Pretpostavka da će mlađi muškarac s vremenom prevariti stariju ženu najobičnija je glupost, zbog koje su žene u strahu, osećaju se nepoželjnima i manje vrednima. Što u žene starije - to se bolje prihvataju i seksualno su otvorenije, dok muškarci s kojima su u vezi imaju prilike seksualno eksperimentišu koliko im je volja.

Samopouzdanje je ključno

Problem je u tome što se ženska vrednost u današnjem svetu poistovjećuje s mladošću i lepotom, što vremenom može dovesti do ozbiljnijih problema sa samopouzdanjem. No, u tom slučaju će veza teško opstati, jer svaki njegov pogled na mlađu ženu podrazumeva svađu i narušavanje odnosa.

Ignorisanje tračeva

U ovakav jedan par biće neprestano uprta značajna količina zavidnih pogleda, a o tračevima iza leđa bolje i da ne govorimo. Ipak, tako nešto ne bi trebalo da definiše vezu niti da predstavlja problem.

(Index.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    29. novembar 2022 | 00:19

    Где се то трећина жена у било којим годинама виђа са млађима? С ким уопштр излазе жене тих година?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA