MUŠKA POSLA: Nepisana pravila za ponašanje u javnom WC-u

Muškarci su mnogo nesigurniji u pogledu korišćenja javnih WC-a, nego žene koje se u njima druže. Naime, pripadnici jačeg pola imaju strah da gledaju oko sebe, da ne bi neko slučajno pomislio da su voajeri

  • 0

Za pristojno ponašanje u javnom muškom WC-u ne postoji propisan bonton, ali ipak postoje prećutna pravila kojih se mahom svi muškarci pridržavaju, otkrila je studija Univerziteta London. Muškarci se pri prilaženju pisoaru trude da ne uspostavljaju kontakt očima jedan s drugim, da ne privlače pažnju na sebe, niti se tiskaju u redu za WC ako ispred njih nema mesta.

Većina pripadnika jačeg pola strahuje da će biti "ulovljeni" dok gledaju na "nezgodno mesto" ili da će možda čak započeti svađu u WC-u, pa se vode mišlju “gledam svoja posla”. Ovo su otkrili istraživači koji su u potaji posmatrali ponašanje muškaraca u WC-ima klubova, pabova, muzeja i šoping centara.

Otkrili su kako su muškarci mnogo nesigurniji u pogledu korišćenja javnih toaleta nego žene, što je i logično jer u njihovim WC-ima mnogo manje privatnosti.

- Korišćenje javnog WC-a za mnoge je muškarce stresno, a tome je kriv njihov dizajn zbog kojeg su izloženi pogledima – rekla je autorka studije nazvane “Prostorije muškog straha”, dr Sara Mur.

Murova je dodala i to da se žene u javnim WC-ima druže i često razgovaraju, dok su muškarci zabrinuti hoće li samo ako pogledaju drugog muškarca biti proglašeni voajerima.

(24sata.hr; Telegraf.rs)


 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA