KADA ŽENA NAMIRIŠE PLEN: Zauzeti privlačniji i izazovniji

Ženama su oženjeni muškarci privlačniji, a neke od njih ne biraju sredstva kojima će doći do vašeg dečka ili muža. Zauzeti su već provereni, a osvojiti ih je prilično riskantan potez, što ovoj vrsti žena daje dodatni izazov

  • 1

Verenički prsten je nekad predstavljao sigurnost za sve neudate devojke, no sa pojavom nove, "opasne" vrste žena, značenje venčanog prstena pada u vodu. Naime, takve žene, u potrazi za "gospodinom pravim", neće prezati ni od čega. One žude za uzbudljivom romansom, pogotovo onom zbog koje će morati da se potrude više nego inače.

Drugim rečima, one žele vašeg dečka/muža i ne biraju sredstva kojima će ih osvojiti.

Kada bismo sudili prema internet portalima, mogli bismo da pomislimo da se lov na oženjene muškarce odvija uglavnom u Holivudu.

No, čini se kako ovaj trend traje već neko vreme, barem ako je suditi prema naučnom istraživanju koje su sproveli naučnici iz Univerziteta Oklahoma.

Naime, istraživači su "udavače" podelili u dve grupe, te im pokazali fotografije zgodnih muškaraca - jednoj su grupi tvrdili da su frajeri s fotke solo, dok je drugoj grupi bilo rečeno da su u ozbiljnim vezama. Potom su ih upitali koliko bi se trudile da ih osvoje, na što su odgovarale više-manje očekivano, osim u slučajevima kad su verovale da je muškarac zauzet. Njihovo zanimanje je tada intenzivno poraslo.

Naučnici su to povezali s ekonomskim statusom današnjih žena jer veruju da što su one moćnije i nezavisnije, to su seksualno i socijalno agresivnije, pa ne čudi činjenica da žene postaju odvažnije u svim poljima života.

Postoji i hemijsko objašnjenje koje nam daje odgovor na pitanje zašto žene žele zauzete muškarce - svaka blokada našim romantičnim težnjama uzrokuje povišene nivoe dopamina o kojem vrlo brzo postajemo zavisni.


- Muškarci u vezama već su potvrdili svoju sklonost ka vezivanju, što izuzetno privlači takvu vrstu žena, a mogućnost osvajanja takvog frajera nateraće je da se oseća posebnom i superiornom - objašnjava Ian Kerner, seksualni terapeut.

No, osećaj poleta dobijen ispunjenjem takve vrste romanse ne traje dugo jer rasipanje energije na zauzetog muškarca prilično je riskantan posao. Takvi će muškarci možda podleći izazovu sa strane i upustiti se u seksualni odnos, ali retko koji od njih će napustiti svoje dugogodišnje devojke ili žene.

Ipak, uvek postoje izuzeci koji potvrđuju pravilo. Uzmimo na primer Anđelinu Žoli i Breda Pita kog je "otela" američkoj ljubimici Dženifer Aniston. Nakon gotovo osam godina i šestero dece, čini se kako je njihova ljubav i dalje snažna, no ostaju nam samo nagađanja o tomu gaji li Anđa strahove da će i nju zadesiti Dženiferina sudbina.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovanica Sweet

    4. decembar 2012 | 12:30

    Jednostavan naziv je nesigurne kurve! Toliko primera oko nas, u mom komsiluku znam devojku koju nema ko nije pregazio na relaciji Beograd-Nis, koja je nabedjena pevaljka, toliko zudi za paznjom i ima potrebu da bude u centru paznje da i joj seks predstavlja samo jos jedan nacin da dodje do toga. Posto je suplja i plitka u svakom smislu, nesposobna je da odrzi vezu, pa je seks sa zauzetim muskarcem za nju prava potvrda. Odvratno!!! A tek tipovi koji su sa takvima...kako li su ih majke vaspitale?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA