KAKO SE PRAVE BEBE: Redovan seks i izloženost spermi garantuju trudnoću

Iako ovo izgleda zaista logično, parovima koji žele da imaju dete naučnici poručuju da bi trebalo da imaju što redovnije seksualne odnose i to bez ikakve zaštite

  • 0

Najnovije istraživanje pokazalo je da žene imaju veće šanse da dobiju zdravo dete ako su češće izložene spermi svog partnera.

- U proseku je potrebno barem tri do šest meseci redovnog vođenja ljubavi kako bi imunološki sistem žene dobro reagovao na stranu tečnost u telu i do kraja izneo zdravu trudnoću. Nekim parovima je neophodno i godinu dana – poručuje autorka studije prof. Sara Robertson sa Univerziteta u Adelejdu.

I dok se nekima dogodila trudnoća nakon samo jednog odnosa, u praksi je mnogo češće odbacivanje ploda i spontani pobačaj.

- Čak svaka osma trudnoća se završi gubitkom bebe u slučaju da je žena znala da je trudna. Međutim, spontani pobačaj mnogo češće se dogodi i pre nego što je uopšte dijagnostikovana trudnoća – upozorava prof. Robertson.

U Velikoj Britaniji čak jedan od šest parova ima problema sa začećem. Par se dijagnostikuje kao neplodan ako ne uspe da začne dete nakon dve godine pokušavanja.

(Telegraf.rs)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA