KAO DA ĆE STVARNO SMAK SVETA: Svi žele da se venčaju 12. 12. 12!

Matične službe u Beogradu i Cirihu primile su podosta zahteva za venčanje 12. decembra, zbog verovanja da ponavljanje broja u datumu donosi sreću. U Hongkongu je kod matičara predato 696 zahteva za datum koji predstavlja simbol ljubavi, dok će u Singapuru sutra biti sklopljeno 540 brakova

  • 0

Iako se u Srbiji po pravilu venčanja ne zakazuju sredom, naši matičari nisu mogli da budu teška srca i odbiju parove koji žele da se sklope brak sutra, 12. 12. 2012. godine. Zakazano je nekoliko venčanja, a nadamo se da će mladenci i njihovi gosti zaista uživati u pravoj pravcatoj zimskoj idili.

Prošle godine u Cirihu je sklopljeno 4.305 brakova, dok se razvela gotovo polovina od tog broja. Mladencima je, dakle, neophodna dodatna sreća, što objašnjava ogroman broj zahteva za sutrašnje sklapanje bračne zajednice. Gradske vlasti u Cirihu, međutim, navode i pretpostavku da se bira lakši datum za pamćenje kako se ne bi zaboravila godišnjica venčanja.

Takođe, Hongkong i Singapur se pripremaju za pravu pomamu venčanja 12. decembra 2012. godine, na dan koji kineski feng šui smatra srećnim danom. Ove godine je u Hongkongu predato 696 zahteva za venčanje, što je četiri puta više od dnevnog proseka od 177 u oktobru. U Singapuru, gde su tri od četiri stanovnika Kinezi, 540 parova će se jedno drugom na večnu vernost obećati u sredu, što je osam puta više od dnevnog proseka.

Neki parovi su se odlučili za 12. decembar kako bi ovekovečili svoju ljubav pre 21. decembra, koji prema kalendaru Maja obeležava završetak velike ere, što je događaj koji neki poistovećuju sa smakom sveta.

(Hercegovina.info; MojPortal.ba; Telegraf.rs)


 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA