TAJNA MUŠKE PLODNOSTI: Više braće, veća šansa za potomstvo

Ako vas kopka da li ćete jednog dana biti sposbni da se ostvarite u ulozi oca, znajte da je jedan od pokazatelja i to koliko imate rođene braće

  • 1

Naučnici tvrde da što muškarac ima više braće, veća je šansa da nema nikakvih problema s plodnošću. Ranije studije potvrdile su da parovi koji nemaju reproduktivnih problema obično dobiju barem jedno muško dete.

U istraživanju sprovedenom na Univerzitetu Šefild učestvovalo je 500 muškaraca, a upoređivala se brzina spermatozoida i broj muških članova u porodici.

- Saznali smo da muškarci s većim brojem braće nego sestara imaju i brže spermatozoide, što povećava šansu za potomke – rekao je jedan od istraživača, doktor Alan Pejsi.

Naučnici naglašavaju da ovo ne znači da su muškarci koji imaju sestre manje plodni i to ne bi trebalo da predstavlja razlog za brigu.

Takođe, ni žene koje imaju sestre ne mora da znači da su plodnije, posebno što je kod dama ovu korelaciju daleko teže utvrditi.

- Međutim, postoje indicije koje pokazuju da su žene koje imaju sestre plodnije od onih koje imaju braću - izjavio je vođa istraživačkog tima Džim Mozman.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA