KAD U KREVETU ZAŠKRIPI: Sedam najčešćih seksualnih problema

Vođenje ljubavi u filmovima i magazinima toliko je idealizovano da oni parovi koji imaju problema često misle kako su oni jedini kojima ne uspeva da imaju fenomenalan seksualni život

  • 3

Evo liste najčešćih seksualnih problema jer ako imate muka na ovom polju, možda će vam biti lakše da znate da niste jedini, ali i da za svaki od njih postoji rešenje.

Umor

Kada dođe kraj napornog dana i konačno dobiju priliku da budu malo zajedno mnogi parovi širom sveta toliko su premoreni da im je seks poslednja stvar na pameti. Seksualni terapeut Rodžer Libi u tome ne vidi ništa strašno.

- Seks oslobađa endorfin koji povećava energiju i libido – objašnjava i dodaje da umor prečesto predstavlja izgovor i da nema smisla da seksualni život pati zato što se osećate iscrpljeno.

Erektilna disfunkcija

Erektilnu disfunkciju izazivaju brojni faktori kao što su stres, alkohol, dijabetes, depresija… Ovaj problem toliko je čest da postoji nekoliko načina koji pomažu. Na primer, tu su vakuum pumpe, lekovi, seksualne terapije… Ako je stres uzrok vašoj polnoj nemoći, pomoći će vam razne tehnike opuštanja.

Manjak vremena

Nakon celodnevnog rada, čišćenja kuće, kuvanja i sličnih aktivnosti teško je osećati se seksi. Osim toga, malo vremena preostaje za vođenje ljubavi. U današnje vreme žene imaju manje seksa nego dame pedesetih godina prošlog veka. Ipak, rešenje je jednostavno. Umesto da sedite kod kuće ispred računara ili TV-a, prepustite se strastima!

Nedostatak seksualne želje

Bilo da je to zbog niskog samopouzdanja ili loših životnih faza, svako se ponekad uhvati u koštac sa smanjenim libidom. Kod muškaraca najčešći uzrok za nizak libido jeste nedostatak testosterona, dok je kod žena to prelaz u menopauzu. U tim slučajevima najbolje je razgovarati s lekarom. Ako je stres uzrok nedostatku seksualne želje, pobrinite se da vaša spavaća soba postane prijatno mesto za opuštanje i ljubav.


Prevremena ejakulacija

Za ovaj problem ima mnogo krivaca. Možda dugo niste vodili ljubav ili ste na početku veze s novom seksi partnerkom? Bez obzira na razlog, ima mnogo načina da to rešite. Od prezervativa koji penis čine manje osetljivim do lekova i razgovora s lekarom.

Suvoća vagine

Ovo je jedan od najčešćih problema kod žena i veoma je neprijatan. Koren problema najčešće leži u hormonima. Niži nivo estrogena uzrokuje suvoću vagine. Pomažu lubrikanti i predigra. Ako se problem nastavi, konsultujte se s lekarom.

Dosadan seks

Sasvim je pošteno reći da niko ne može da bude savršen ljubavnik ili ljubavnica baš svaki dan. Ponekad orgazam nikako da dođe, a i monotonija stalne veze ne ide u prilog. Ako je dosada problem, pokušajte nešto novo. Varijanti ima koliko poželite, samo je važno da hoćete. Masaža, promena poze, “prljavi” razgovori, seksi igračke… Pustite svojoj mašti na volju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mika

    22. decembar 2012 | 01:26

    Biljo,menjaj muza na vreme...

  • biljana

    20. decembar 2012 | 22:21

    poštovani muškarci pošto većina vas ima erektilnu disfunkciju nemojte se razočarati uz pomoć VEPA budučnost je lepa

  • Ooops!

    28. decembar 2012 | 09:32

    Kome treba VEP kod k***a je slep

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA