MUDRA CICA ZNA: Ponekad je bolje da se pravite glupljom nego što to zaista jeste

Ukoliko ste podosta pametniji, inteligentniji i obrazovaniji od momka s kojim ste izašli na sudar, a on vam se stvarno dopada, onda se nikada nemojte ponašati kao da ste iznad njega

  • 1

Muškarci obožavaju pametne dame. Međutim, ponekad bi radije provodili vreme s nekom koja samo klima glavom na svaku njihovu rečenicu. Pametne žene im vrlo često deluju zastrašujuće, a ako vam se čini da svojom inteligencijom terate frajere koji samo žele dobru zabavu, pokušajte s ovim savetima:

Ne budite sveznalica

Vi volite da budete informisati i znate makar ponešto o svakoj temi koja dođe na tapet. Nažalost, to ponekad može da bude veoma naporno. Ako sedite za stolom i uživate u romantičnoj večeri uz čašu vina, nemojte započeti priču o tome kako se vino proizvodi, kakav ukus bi trebalo da ima i zbog čega se pije iz čaša iz kojih se pije. Momak s kojim sedite verovatno samo želi da uživa u njemu, a ne da sluša predavanje.

Ne obraćajte mu se s visine

Iako ste daleko pametniji od dečka s kojim se viđate, nemojte da se ponašate kao da ste iznad njega. On će sigurno izvaliti neku glupost ili nešto s čime se ne slažete, možda čak i nešto što je toliko netačno da biste mu najradije održali poduže predavanje. Pokušajte da se suzdržite. U suprotnom, velike su šanse da će Vas jednostavno doživeti kao prenapornu curu.

Ne ispravljajte ga

Svi grešimo. Nekome će se umesto “sumnjivo” zalomiti “sumljivo”, neko ne zna kako se izgovara “Versace”, a većina će neku francusku reč toliko izmasakrirati da će biti potpuno neprepoznatljiva. Umesto da mu skočite za vrat čim pogreši, pustite ga. Uvek možete da pribegnete malom lukavstvu tako što ćete se našaliti i objasniti kako ste i vi donedavno mislili da se tako kaže. Malo ljudskosti nikada nije na odmet.

Budite u krivu

Vi volite da budete u pravu, i u većini slučajeva verovatno i jeste. Ponekad je bolje popustiti (pametniji to ionako rade). Ako je reč o nečemu što vam nije preterano važno, dozvolite mu da misli da je u pravu. Vi ćete znati da nije, ali on će se osećati mnogo bolje ako misli da jeste.

(Index.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kako god isto

    30. januar 2013 | 14:24

    Kako god da se ponašamo isto nam je koliko god bile pametne muškarac će uvek biti pametniji i naći će način i reči da nas uvredi i nazove glupom jer imaju kompleks od pametnih žena. Bar je tako kod mene. I ako znam da sam za nešto upravu on me pokopa njegvoim mišljenjem. Treba da se pravim glupa i naivna i da dopustim da me neko vređa da bi mi rekao da sam pametna. Užas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA