SEKS IDE S GODINAMA: Zrelije žene više uživaju u krevetu

Dame u srednjim godinama su zadovoljnije seksom iako njihovi partneri u tom dobu već počinju da imaju problema s uspešnošću u spavaćoj sobi

  • 2

Istraživanje britanskih naučnika, u kojem je učestvovalo 1.000 parova starosti od 50 do 79 godina, pokazalo je da, kako stare, žene u seksu uživaju sve više. Za razliku od njih, muškarci su sve manje zadovoljni svojim postignućima.

Čak 16 odsto muškaraca starosti od 50 do 59 godina izjavilo je da su vrlo nezadovoljni svojim seksualnim životom, u poređenju sa tek 10 odsto dama. Među muškarcima starijim od 70 godina, njih 25 odsto nezadovoljno je aktivnostima u spavaćoj sobi, a tek sedam vremešnih žena smatraju isto.

Poznato je da s godinama žene počinju više da vole i cene svoje telo. Zato nije ni čudno što tek tada počinju u potpunosti da uživaju u seksu.

Samo 18 odsto parova starijih od 50 godina izjavilo je da praktikuju seks svaki dan ili nekoliko puta nedeljno. Takođe, tek 18 odsto izjavilo je da seks upražnjava samo jednom nedeljno. Čak 21 odsto parova otkrilo je da vođenje ljubavi upražnjava svakih nekoliko nedelja ili jednom mesečno. Najviše njih, tačnije 27 odsto, seks imaju vrlo retko.

Žene su u ovoj starosnoj grupi znatno zadovoljnije seksom u odnosu na muškarce. Glavni uzrok nezadovoljstva seksom kod muškaraca je pad nivoa testosterona, zbog čega imaju problema sa postizanjem i održavanjem erekcije, ali i samim libidom, odnosno željom za seksom. Ipak, žene su izjavile da, bez obzira na seksualne poteškoće s kojima se susreću njihovi partneri, njihova želja za seksom nije nimalo manja i da baš uživaju u seksu.


Naučnici ističu da seksualni život ne mora i ne bi smeo da se gasi sa godinama. Srednje životno doba jeste vreme kada su partneri blizu ostvarenja svega što su planirali, imaju više vremena jedno za drugo i osećaju se prijatno u svojoj koži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smesno

    12. januar 2013 | 14:00

    Tacno! Kad imaju dobrog, skladnog partnera!!!

  • ducker

    12. januar 2013 | 17:01

    Hahaha. Kad su starije? Sta li cu ja da radim kad budem imala preko 50?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA