SEKSI BIORITAM: Koje doba dana je najbolje za strast?

Poznato je da seks osim užitka donosi i mnogobrojne zdravstvene benificije, a evo koje je najbolje doba dana za vrhunski orgazam kod oba pola

  • 0

Najnovije istraživanje pokazalo je da muškarci i žene najbolji seks mogu da dožive oko 20 sati uveče. Ove činjenice odnose se na tipične uslove, odnosno na klasičan način života, koji uključuje radne dane i ostale obaveze koje nas često sputavaju da nesmetano uživamo u stvarima koje volimo.

6 - 8 h

Žene su budne, ali nisu spremne za seks zbog visokog nivoa melatonina i niske telesne temperature. Muškarci, s druge strane, svoj vrhunac seksualnog uzbuđenja doživljavaju upravo tokom tih sati.

Zaključak - rano jutro je izvrsno za muškarce, ali nije idealno za žene.

8 – 10 h

Do ovog doba dame se potpuno razbude i spremne su za seks. Tokom tih časova dosežu najviši nivo endorfina, pa im lakše polazi za rukom da se uzbude. Kod muškaraca nivo testosterona, koje je bio na vrhuncu u ranim jutarnjim satima, sada se vraćaju u normalu.

Zaključak - žene su spremne, a muškarci nešto manje nego u ranu zoru, ali to verovatno nijednom alfa mužjaku ne bi trebalo da predstavlja problem.

10 – 15 h

Žene su u ovim satima opterećene svim dnevnim zadacima koje obavljaju, pa im seks baš i nije na listi prioriteta. Međutim, muškarci su skloni da razmišljaju o jednoj brzinskoj akciji umesto ručka.

Zaključak - nijednom partneru ovo nisu trenuci stvoreni za seks.


15 – 17 h

Ženski reproduktivni sistem najbolje funkcioniše oko 16 sati po podne, a i sperma je u to doba najkvalitetnija.

Zaključak - ako ne želite da dobijete dete ili niste još sigurni u svoju odluku, kontracepcija je obavezna.

17 – 20 h

U kasnim popodnevnim i ranim večernjim satima dana partneri teško da bi uspeli da se opredele za seks, jer su verovatno tek stigli kući nakon posla, pa su umorni i gladni.

Zaključak - u ovim časovima osnovne životne potrebe daleko su ispred seksa i za ženu i za muškarca.

20 – 22 h

U ovim trenucima su žene već odmorne i očekujte da će preuzeti inicijativu u krevetu, a svaki će to muškarac oberučke prihvatiti jer su takođe opušteniji.

Zaključak - da, ovo je definitivno najbolje doba u danu za seks u kojem će oba partnera istovremeno uživati i imati volje za akciju u spavaćoj sobi.

22 – 00 h

Nivo melatonina u ovo doba kod žena raste, ali bez obzira na romantičnost, nedostaje energije za seks. Ista stvar se događa i s muškarcima koji bi se radije opustili uz neku aktivnost poput čitanja ili gledanja televizije.

Zaključak - ako oboje dobijete želju za seksom, zašto je ne biste iskoristili? No, nemojte misliti da nešto nije u redu ako nemate dovoljno želje za valjanjem među čaršavima oko ponoći.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA