VIJAGRA ZA ŽENE: Nesuđeni antidepresiv raspaljuje strasti

Za lek flibanserin, koji je prvobitno trebalo da pomaže u borbi protiv depresije, ispostavilo se da će dobiti potpuno drugačiju ulogu u životu seksualno aktivnih dama

  • 1

Do promene namene flibaserina od antidepresiva u žensku vijagru doći će zbog reakcija ispitanica koje su učestvovale u testiranju leka. Većina njih tvrdi da su nakon konzumiranja osetile izrazito povećanje seksualne želje.

Flibanserin se pokazao kao loš antidepresiv, ali zato je jako dobra “vijagra”. Ova činjenica posebno je važna za žensku populaciju u menopauzi, koja u velikom procentu postaje nezainteresovana za seks - objasnio je vođa istraživačkog tima dr Džon Torp.

Provera efekata flibanserina na libido još je u eksperimentalnoj fazi, a ako sve prođe dobro, na tržištu bi mogao da se nađe tek za dve do tri godine. Inače, najčešća nuspojava antidepresiva je upravo to da smanjuju seksualnu želju, zato je flibanserin pravo čudo.

Takođe, originalna “vijagra” pre nego što je postala čudotvorno sredstvo za mušku potenciju, prvobitno je bila puštena u upotrebu kao lek za povišen krvni pritisak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA