AKO VAM JE DO SEKSA: Batalite alkohol i drogu!

Novo istraživanje opovrgava prethodne tvrdnje da se telo muškarca od uticaja alkohola i droga može s lakoćom oporaviti nakon svega nekoliko nedelja

  • 0

Nažalost, istraživanja pokazuju da muškarci koji uzimaju droge mogu da imaju velikih problema u spavaćoj sobi, čak i godinama nakon što prestanu da ih konzumiraju.

Tokom studije koju je objavio prestižni žurnal “Sexual Medicine” testirano je 906 muškaraca od kojih je 550 u nekom trenutku svog života bilo zavisno o drogama (kokain, heroin, marihuana, spid...) ili alkoholu, ali ne i za vreme samog istraživanja. Ostalih 365 muškaraca nije koristilo drogu ni alkohol u preteranim količinama.

Istraživači sa univerziteta Granada i Kolumbija ispitivali su različite parametre: seksualnu želju, seksualno zadovoljstvo, seksualno uzbuđenje i orgazam.

Oktrili su da su bivši zavisnici o drogama pokazivali umereno do znatno smanjene sposobnosti za vreme seksualnog čina u odnosu na muškarce koji nikad nisu koristili narkotike. Za alkohol je dokazano da predstavlja jedan od najgorih uzročnika erektilne disfunkcije, dok su muškarci koji su uzimali heroin, kokain, alkohol i spid imali problema s postizanjem orgazma.

Inače, zavisnici o spidu svedoče da tokom delovanje droge mogu da postignu jače seksualno zadovoljstvo, ali i istovremeno se bore sa nedostatkom same seksualne želje. Takođe, oni na kokainu doživeli su takozvanu odloženu ejakulaciju ili njen potpuni izostanak.

(kliX.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA