NAUČNI RECEPT ZA DOBAR SEKS: Žena u kuhinji, muškarac sa šrafcigerom

Najnovije istraživanje pokazalo je da parovi češće vode ljubav i zadovoljniji su seksualnim životom ako se drže tradicionalne podele uloga između muškaraca i žena

  • 0

Studija koja je analizirala uloge 4.500 heteroseksualnih bračnih parova u SAD pokazala je da oni brakovi u kojima žene kuvaju, čiste i idu u nabavku a muškarci se bave baštom i automobilom imaju aktivniji seksualni život.

- Rezultati pokazuju da pol i dalje određuje svakodnevni život u braku. Izgleda da polni identiteti muža i žene, naročito ako su izraženi kroz podelu poslova, i te kako utiču na strukturu seksualnog ponašanja – rekla je koautorka studije i profesor sociologije na Univerzitetu Vašington, Džuli Brajns.

Studija je pokazala da parovi s tradicionalnim ulogama u domaćinstvu imaju seks 1,6 puta više mesečno od onih gde muž radi sve tradicionalno ženske poslove.

Ipak, Brajnsova i njene kolege naglašavaju da muškarci ne bi smeli da koriste ovu studiju kao izgovor da ne pomažu kod kuće.

- Muškarci koji odbijaju da pomognu u kućnim poslovima samo će povećati sukob u braku i sniziti satisfakciju svoje supruge – objašnjava Sabino Kornrič, istraživač na Huan Marč institutu u Madridu.

Iako su podaci korišćeni za ovo istraživanje prikupljani od 1992. do 1994. godine, što je najskorija studija na temu učestalosti seksualnih odnosa u braku, Brajnsova smatra da se bračni seks nije mnogo promenio od tada.

- Brak danas nije isti kao i pre 30 ili 40 godina, ali neke stvari su i dalje važne. Seks i kućni poslovi predstavljaju ključne aspekte zajedničkog života i povezani su sa zadovoljstvom u braku i načinom na koji supružnici izražavaju svoj polni identitet – zaključila je ona.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA