O čemu lažu žene, a o čemu muškarci

Kad su sitna zataškavanja istine u pitanju, o zadovoljstvu seksualnim odnosom podjednako lažu oba pola. Dame nemaju hrabrosti da svojim partnerima priznaju koliko su novca potrošile na novi komad garderobe, a njihove jače polovine će po pravilu od njih skriti broj ispijenih krigli piva

  • 2

Kad žene u braku ili vezi lažu, one to čine jer ne žele da povrede svog partnera, a kako stručnjaci tvrde, u pozadini muških laži najčešće se krije jak ego. Prema rezltatima ankete sprovedene na Univerzitetu u Virdžiniji, muškarci lažu više od žena.

- Dok zavode, oni žele da se prikažu u što boljem svetlu. U proseku im svakog dana izlete barem tri laži, odnosno oko hiljadu laži za godinu dana, dok žene izgovore 365 neistina manje - tvrdi psiholog Bela de Paulo, autorka istraživanja, i dodaje da, robujući egu, muškarci preuveličavaju svoj poslovni uspeh kako bi zadivili dame.

Iako čak 75 odsto pripadnika oba pola smatra da su laži ponekad opravdane jer sprečavaju svađe, osećaj krivice više muči žene. I stručnjaci se slažu da male laži mogu biti dobre. Međutim, postanu li praksa, uzdrmaće vezu.

Pozadina ženskih i muških laži potpuno je različita. Muškarci najčešće lažu jer žele da prikriju da su popili koju čašicu više, dok žene to najčešće rade da bi sakrile ljutnju.

Džentlmenska laž

Prema voljenoj ženi muškarac gaji zaštitnička osećanja, a laže je samo zato da bi je poštedeo briga, posebno finansijskih. Ipak, oni time mogu da unište dragoceno poverenje, jer može da se desi da ona to shvati kao da je partner ne poštuje. Recite istinu i budite potpora jedno drugome, poručuju psiholozi.

Sve je u redu


Ne, ova dama nije dobro i ništa nije u redu. A to ćete prepoznati po kratkim i sarkastičnim odgovorima. Ova laž predstavlja emocionalnu odbranu kada je partner zaboravio na njen rođendan ili ju je nečim drugim povredio. Oprez, to je zatišje pred buru.

Tvoje prijateljice uopšte nisu dosadne

Kako bi osvojio ili zadržao ženu iz svojih snova, muškarac je spreman da se pretvara da mu je drago sve do čega je njoj stalo.

Mmm, bilo je divno!

Da bi se izvinio ženi što je nije zadovoljio ili zato što je pod uticajem romantike, muškarac će svojoj dragoj reći da je bila sjajna čak i kada on tako ne misli. Žene će se tom laži služiti uglavnom kad muškarac “zakaže”.

Na listi najčešćih muških laži su:

- Popio sam samo jedno pivo

- Istrošila mi se baterija na moblinom

- Ne, ne izgledaš debelo u toj haljini

- Na poslu je sve O.K.

Žene to rade ovako:

- Sve je u redu

- Bilo je na sniženju

- Krećemo za pet minuta

- Boli me glava

- Tu haljinu imam sto godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA