Žene koje žive blizu svoje majke brže zatrudne

Ako već neko vreme radite na bebi, od velike pomoći moglo bi da vam bude ovo neobično otkriće

  • 0

Ne samo da je prednost baka-servisa očigledna jednom kada beba dođe na svet, nego i roditeljska blizina može da ubrza proces zatrudnjivanja, problema s kojim su suočeni mnogi parovi.

Do ovog zaključka došli su istraživači Univerziteta u Eseksu, koji su analizirali nekoliko studija o plodnosti sprovedenih nad gotovo 2.000 žena. Sve su studije uključivale podatke o ispitanicama koji su se ticali njihove plodnosti, stila života, opšteg zdravlja i društvenog statusa.

- Iznenadili smo se rezultatima. Mislili smo da je moguće da postoji veza, ali smo se iznenadili da je ta veza ostala nepromenjena čak i kad smo uzeli u obzir celu socio-ekonomsku lepezu faktora. Ako uporedimo dve mlade žene koje imaju jednake prihode, obrazovanje, iste su vere, etničke pripadnosti, ona koja živi bliže svojoj porodici lakše će dobiti dete - objasnio je dr Pol Metjus, vođa istraživačkog tima.

On smatra da mogućnost pomoći oko deteta može da poveća ženine šanse da zatrudni, jer se ona tada oseća psihološki smirenije.

- Besplatna pomoć oko bebe koju pruža porodica čini se bitnom budućim majkama, pogotovo onima koje imaju jedno dete, a htele bi da imaju i drugo – zaključuje Metjus.

(Ordinacija.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA