Sve više muškaraca ide na intimnu depilaciju

Da li je uklanjanje muških stidnih dlačica danas postalo svakodnevna stvar ili je i dalje tabu?

  • 2

Dok je muška depilacija nekada bila rezervisana samo za sportiste, i to čisto u svrhu aerodinamike i drugih praktičnih razloga, danas je sve više muškaraca koji prednost daju glatkom telu. Podaci pokazuju da je sve manje pripadnika jačeg pola u stanju da podnese neukroćene dlačice na svom intimnom području.

Tako barem govore rezultati britanske ankete koju je sproveo Savez za zdravlje kože, prema kojima je 31,7 odsto muškaraca “tamo dole” potpuno glatko. Dodatnih 10 odsto priznalo je kako se ne libe da depiliraju i svoju guzu, a uredne obrve primarne su za gotovo 29 odsto ispitanika. Njih 20 odsto uklanja dlačice sa grudi, gotovo 13 odsto redovno “sređuje” leđa, a 41 odsto muškaraca koji su učestvovali u istraživanju skraćuju dlačice iz nosa i ušiju.

Rastuću popularnost ima i tretman lepote “pejazzle” koji su muškarci preuzeli od žena, a to podrazumeva ukrašavanje depiliranog intimnog područja dekorativnim cirkonima.

S druge strane, skoro 30 odsto ispitanika tvrdoglavo brani svoju muškost - oni ne žele ni da pomisle na uklanjanje dlačica. Ipak, danas 70 odsto muškaraca redovno skraćuje ili potpuno uklanja svoje intimne dlačice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    11. februar 2013 | 14:08

    пустимо длаке ! будимо мајмуни

  • Sveti

    17. februar 2013 | 21:55

    Bravo za tih 30 odsto sto brane svoju muskost inace ne volim cosave muskarce a ni preterano dlakave, depilaciju po grudima itd paaa to rade samo peskircineeeee....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA